Mesajı Okuyun
Old 18-01-2013, 16:06   #3
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
Merhaba,
Ben 23 yaşındayım. Daha önce sevgili olduğum ve tamamen ayrılmak üzere evine gidip bir takım benim için önemli eşyaları almaya gittiğimde tecavüzüne uğradım. Fakat tartışmalar ve üzerime yürümesi uzerine korkdan baygındım ve kilitlenmiştim. Yani kendimi savunamıyordum. Öncelikle kendisi beni kendime getirmeye çalıştı. beni taşıyarak banyoya götürdü ,kafamdan aşağıya su atarak ve tokatlayarak uyandırmaya çalıştı. Sonrasında bana tecavüz etti. Hiçbir şekilde kendimi savunamadım. Ertesi günü arkadaşım beni adli tıbba götürdü. Fakat daha önce de birlikteliğimiz olmuştu ve ilişkimiz ciddi evlenmek üzerine idi.
Şu an aradan zaman geçti. Ben ancak sağlıklı düşünüp mantıklı birşeyler yapmayı düşünür oldum.
Bu durumda dava açtığımda gecikmiş olmam benim alehime midir? Nasıl zorluklarla karşılaşabilirim dava açtığımda.
Bir avukata gitmeden de, savcılığa dilekçe verebilirmiyim, kendi resmi olmayan yazımla?

Aradan zaman geçtiğini siz belirtmişsiniz. Bu durumda tecavüz vakasının tıbben tespiti mümkün olamayacaktır. Yine aradan zaman geçtikten sonra yapacağınız müracaat, savcılık veya mahkemeye ," cinsel ilişkinin rızaya dayalı olduğu" kanaati uyandıracaktır.

Başkaca delil (fotoğraf, itiraf, ikrar vs.) yoksa bir sonuç elde edemeyeceksiniz. Elinizde benzeri deliller varsa, bir avukatla yüzyüze konuşarak durumu değerlendirmeniz iyi olacaktır. Avukata gitmeden, kendiniz de bir dilekçe verebilirsiniz, ancak biz tavsiye etmiyoruz.