Mesajı Okuyun
Old 15-01-2013, 12:36   #5
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan lawyerr35
Sayın Dikici müvekkil şirket ticari defterlerinde fatura veya kısmi kdv ödemesi kayıtlı değil.Maliyeye de faturayla ilgili herhangi bir beyanda bulunulmamıştır.Bu durumda yukarıda yazdıklarınız halen geçerli midir?

Şirket kayıtlarında görünmüyorsa yapılan tebligatın da gerçekten usulsüz olduğunu düşünüyorsanız, ( sonuç itibariyle tebligatın usulsüzlüğü tespit edilirse!) fatura size tebliğ edilmemiş sayılacağından, içeriği itibariyle sizin aleyhinize karine doğurmaz. Yani teknik olarak içeriğini kabul etmiş sayılmazsınız.

Ancak hal böyle olsa dahi, evi devir aldığınız ve KDV'nin bir kısmını da ödediğiniz tartışmasız. Evin KDV tutarı da yasa ile belli.

İhtilaf konusu olan şey, size zamanında fatura vermemesinden doğan zararın var olup olmadığıdır. Bunu öncelikle ispatlamanız gerekecek.

Sonuç olarak, size faturayı tebliğ etmedikçe alacaklı sizden KDV talep edemez.

Yerinizde olsaydım, "..usulsüz tebliğ konusuna girmeden, satış konusu faturanın halen teslim edilmediğini, sözleşmeye göre ve hatta VUK hükmüne göre satışı takip eden 10 gün içinde ____ tarihinde teslim edilmesinin zorunlu olduğunu, bu aykırılık nedeniyle müvekkilinizin maddi zarara uğradığını, maddi zararlarınızı tazmin etme haklarınızı saklı tuttuğunuzu, faturanın düzenlenerek tarafınıza tebliğ edilmesini... " ihtar ederdim.

Böyle bir durumda size faturanın tebliğ edilmediğini, faturanın zamanında tanzim edilmediğini, bu nedenle zarara uğradığınızı bildirmiş ve açılacak davanın zeminini hazırlamış olursunuz, diye düşünüyorum.

Fatura tanzim edilip, müvekkilinize gönderildiği zaman ise 8 günlük süre içinde itiraz edersiniz. Benim düşüncem böyledir.