Mesajı Okuyun
Old 14-01-2013, 15:49   #7
sirya

 
Varsayılan

Tekrar merhaba,

Eksik ve kusurlu işlerin tespitini yaptırdık.
Yükleniciye ihtarname göndererek, eksik ve kusurlu işleri tamamlaması için (bilirkişinin öngördüğü) 15 günlük süre verdik. Yüklenici bize yazılı cevap vermedi.
Ancak verilen 15 günlük süre içinde inşaat tamamlanmamakla birlikte yüklenicinin azimle çalıştığını gözlemledik. Gördüğümüz kadarıyla inşaat neredeyse bitti gibi.

Bu aşamada gecikme tazminatı bedelleri için kısmi dava açmaya karar verdik, zira emsal kira bedellerinin sözleşmede kararlaştırılan aylık gecikme tazminatı miktarının epey bir altında olduğunu öğrendik. Dava dilekçemizde gecikme tazminatı alacağımızın bilirkişi marifetiyle tespit edilmesini talep edeceğiz. Raporun lehimize gelmesi halinde miktarı ıslah edeceğiz.
(Buraya kadar umarım bir hata yapmıyoruz )

1- Şimdi dava açacağız, dilekçe hemen hemen hazır, ancak eksik işler için talep edeceğimiz miktarı tespit dosyasındaki bilirkişinin raporuna göre mi belirlemeliyiz?

2- Yoksa (yüklenici halihazırda çalıştığı ve eksik işleri hızla tamamladığı için) kısmi olarak örneğin 3-5.000,00TL gibi bir bedel mi talep etmeliyiz?

3- Bu arada yüklenici inşaatı kısa sürede tamamlarsa (örneğin ilk celseye kadar) eksik işler için talep ettiğimiz miktar red mi olunur? Red halinde aleyhimize karşı vekalet ücreti doğar ki bu durumu müvekkile izah edemeyiz.

4- Bu aşamada önerilerinize ihtiyacım var. Acaba eksik işler için şimdilik dava açmasak da sadece gecikme tazminatı bedelleri için mi açsak??? Dava dilekçemizde eksik işlere ilişkin talep ve dava hakkımızı saklı mı tutsak???

5- Son olarak, yaptırdığımız delil tespiti masraflarını da açacağımız bu davada talep edersek kabul edilir mi??

Kıymetli vaktini mesajımı okumaya ayıran ve bir de cevap yazma zahmetine katlanan tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Saygılar sunarım.