Mesajı Okuyun
Old 12-01-2013, 15:47   #4
incapita

 
Varsayılan

Önce kimse cevap vermeyecek sandığım bir anda cevabınızla mutlu oldum, teşekkür ederim. Burada anladığım kadarıyla temyiz yoluna gidilmeden kesinleşmiş bir karar var ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yerel mahkeme kararını kanun yararına bozma talebi "kanun yararına bozma hallerine girecek hususların sayılı olduğu ve bu durum o hallere girmediği için ve hakimin takdirini hatalı kullandığı hususunda ki aykırılıklar temyiz incelemesine tabi konu olduğu için " reddedilmiş.
O halde benim meselemde "hakimin takdir yetkisini kullanmasında hukuka aykırılık" bulunduğunu düşünmemle halen temyiz incelemesinde olduğu ve temyiz eden tarafta biz olduğumuza göre bir dilekçeyle bu hususlarda inceleme yapmasını talep edebilirim. Doğru anlamış mıyım?
Benim mesele haline getirmemin başlangıç noktası hakimin dosyada geniş takdir yetkisi ve dosyadan edindiği yargıları edinmesine imkan verecek bir delil ortada yokken, "sanığın iyi halini göremeyip" mahkumiyet kararı vermek istemesi ancak bunu yaparken delillerin net olarak ortaya koymadığı hususta sanığın lehine karar vermek dururken bence "sen bu suçu işlemişsindir" anlamına gelecek bir ifade kullanarak mahkumiyet kararı vermiş olması.
Tekrar teşekkür ederim. iyi çalışmalar..