Mesajı Okuyun
Old 11-01-2013, 16:20   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan hukukkuşu
Sayın meslektaşlarım,
Neredeyse her iş sözleşmesinden kaynaklanan haklarla ilgili davalarda karşımıza çıkan "ilgili meslek odasına müzekkere yazılarak emsal ücretin sorulması" ara kararında sizlerin bu sürece katılımınız konusunda yorumlarınızı merak ediyorum.
Şahsen ben öncelikle ilgili meslek odasını, özellikle sendikaları önceden tespit ederek işçi lehine en uygun emsal kararı belirleyecek sendikaya yazı yazılması konusunda beyanda bulunuyorum ve genellikle ilgili yere gönderiliyor. Ancak bu araştırma sırasında yaptığım görüşmelerde sendika yetkilileri çok umursamaz davranıyorlar ve çoğu zaman bilgim yok cevabı ile karşılaşıyorum. Kaldı ki ben hiçbir zaman ilgili emsal ücret konusunda bilgi almaya çalışmıyorum sadece iş kolu hakkında net bilgi almak istiyorum. Çünkü yazdığım beyan dilekçesinde müvekkil işçinin yaptığı işi ve tecrübesini de ayrıntılarıyla yazıyorum, sendikanın duruma vakıf olup olmadığını kestiremiyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Teşekkür ederim..

Geçen hafta bir sendikadan gelen müzekkere cevaplarını yazayım. Toplu iş davası açtık. Aynı işyerinde, aynı işi yapan iki işçi için gelen ücret miktarı: A'nın 1.500 TL, B'nin 1.200 TL olarak geldi. Cevabi yazıyı imzalayan iki kişi de aynı. Fakat 1.500 TL alabileceği bildirilen cevabi yazının tarihi, diğerinden 2 gün öncesine ait. Yani aynı işi yapan işçi, 2 gün sonra 300 TL daha az almaya başlamıştı.

Ne kadar vakıf olduklarını anlayın işte.