Mesajı Okuyun
Old 04-01-2013, 16:47   #4
Av. Ali YILMAZKARA

 
Varsayılan

Biraz araştırdım, Genel olarak - İş kazası ve meslek hastalığı sonucu sürekli iş göremezlik hallerinin meslekte kazanma gücünü ne oranda azaltacağına ilişkin düzenlemeler içeren Sosyal Sigorta Sağlık İşlemleri Tüzüğü'ne göre testislerin yokluğu "Çalışma Gücünün en az Üçte İkisini Yitirmiş Olduğu" anlamına geliyor ya da ben yanlış değerlendirdim.

"ÜÇÜNCÜ BÖLÜM : Sigortalıların Hangi Hallerde Çalışma Gücünün en az Üçte İkisini Yitirmiş ve Hangi Hallerde Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaç Durumda Sayılacakları
52 - Penis ve testislerin beraber yokluğu, idrarın sürekli akması,"

Ancak bu iş kazası diye nitelendirilemeyeceğinden, (haksız fiil kapsamında) ve ancak zararın nitelendirmesinde bu tüzüğün yol gösterici olması da göz önüne alınabilir olduğundan, bu olayda kazanç kaybı, çalışma gücü kaybı/azalması söz konusu var denilebilir.

Ve tabi psikolojik olarak ruh halinin bozulduğunu tespit ettirebilirseniz belki oradan da iş kaybına gönderme yapılabilir.

Öte yandan muhtemel ve doğmamış/doğamayacak çocuğun desteğinden yoksun kalma da istenemeyeceğinden dolayı tazminat kanımca manevi yönü ile ele alınmalıdır.

Bu bağlamda;
-Fonksiyon kaybının cinsellik gibi önemli bir konuda olması,
-Evlilik birliğini etkileyecek olması,
-Kişinin gurur onur ve diğer sosyal değerlerini etkilecek olması,
-Psikolojisi üzerindeki olumsuz etkisi,
-Manevi açıdan uğranılan zarar kapsamında ele alınıp incelenmeli diye düşünüyorum.

İlk mesajımda dediğim gibi ele alınması gereken çok fazla şey var uzlaşmayın. Bırakın mahkeme çözsün.
Hani sizde etki yaratmasın mübalayada girmesin ama şahsen ben mağdur olsam (harç miktarını da göz önüne alaraktan :P) 500.000 TL isterdim. Ortalama 5 ev parası uçuk da değil yani.

Merakımdan soruyorum bu olayla ilgili bir ceza davası açılmadı mı?