Mesajı Okuyun
Old 02-01-2013, 15:13   #3
Avukaat

 
Varsayılan

araç kredili olmasından dolayı rehinli olduğundan bahsetmişsiniz. öncelikle kredinin niteliğini öğrenmek gerekmektedir. eğer araç alınırken otomotiv firmasında kredi sözleşmesi imzalanmış ise kredi "bağlı kredi" niteliğinde olup ihtarname göndereceğiniz zaman kredi sağlayan finansman kuruluşunu da muhattap göstermek gerekmektedir.

ancak kredi araç alındıktan daha sonra destek kredisi olarak çekilmiş ise o zaman bankayı muhattap olarak göstermek zorunda değilsiniz sadece konu ile ilgili bilgilendirmeniz yeterli olur.

meslektaşlarımın gönderdikleri yargıtay kararları işinize yarar niteliktedir. ancak ben size seçimlilik haklarınızdan olan bedel iadesi talebinde bulunmanızı, bağlı kredi ile alınmış araç için ödemelerin durdurulması için tedbir talep etmenizi de öneririm.

yargılama uzun süreceği ve yargıtay aşamasından da geçeceği için 2-3 yıl sonra size aynı model araba teslim edilemeyecek. ayrıca, ticari faiz ile ödemelerinizi geri alacağınızdan sizin için daha olumlu olacaktır. bizim bir davamızda peşin para ile alınan arabada para iadesi istedik ve iki yıl sonra parayı aldığımıza daha karlı çıkmıştık. ,

iyi çalışmalar