Mesajı Okuyun
Old 02-01-2013, 14:19   #3
Av. Ali YILMAZKARA

 
Varsayılan

Sayın "mslmklvz" Bilirkişi'nin belirttiğiniz beyanı;
"işverence devamsızlık tutanağı tutulduğundan takdir mahkemeyeait olmak üzere iş akdinin haklı nedenle feshedildiği kanaatine varılmıştır,işverenin haksız feshine dayanıldığından işçininücret alacağının olması tazminat hakkı doğurmaz"

Şeklinde değerlendirildiğinde bilirkişi beyanında bir tutarsızlık yoktur.

İddianızı ve davanızı "ücret ödenmediğinden" işçi açısından haklı nedene dayalı olarak fesih gerekçesi ile ıslah edemezsiniz. Bu yasağa tabidir diye düşünüyorum.

Kısıtlı iş davaları tecrübemle; iş bu davanın yanında işçi tarafından iş akdinin ödenmeyen ücret gerekçesi ile feshedildiğinden bahisle yeni bir dava açıp birleştirilmesi istenilebilinir kanaatindeyim. Bu davada ödenmeyen diğer alacak kalemlerini ve kıdemi de talep edebilirsiniz diye düşünüyorum. Fakat kıdem yönünden kimin önce haklı nedene dayalı olarak feshettiği önem arzetmekte, çünkü siz devamsızlık gerekçesi ile iş akdini iş veren feshetmeden feshinizi ispatlayamazsanız, iş akdi gerçektende iş veren tarafından devamsızlık sebebi ile haklı nedene dayalı olarak feshedildiği sonucu ortaya çıkıyor. Bir nevi usulden kayıp. Umarım bilgi ve tecrübe sahibi diğer meslektaşlarımız da bu konuya eğilir.