Mesajı Okuyun
Old 29-12-2012, 12:42   #6
Av. Tevrat DURAN

 
Varsayılan

Müvekkilim bu olayda hisseyi satın alandır. Satan şahsın iddiası, babasından gelen miras hissesini satmak için vekalet verdiğini, amcasından gelen miras hissesini satmak için vekalet vermediğini vekaletnamede bu yönde yetki vermediğini bu sebeple temsil yetkisinin aşılarak hissesinin devredildiğini iddia etmektedir.

Davacı adına tapuda hisse vardır(bu hissesi amcasının vefatı ile babasına kalan. babasının vefatı ile intikal eden ve satıştan önce intikali yapılan hisse)

Bir de davacının babasına ait babasının vefatı ile gelen ve fakat intikali yapılmayan hisseler vardır.

satış her iki hissenen devriyle gerçekleşmiştir. Şimdi davacının iddiası şudur. Ben babamdan gelen intikali yapılmayan miras hisselerimin satışı için vekalet verdim.Daha önceden amcamdan gelen intikali yapılan hisselerin satışı için vekalet vermedim. Vekaletten bu anlam çıkarılamaz. demektedir.
özel Vekaletnamede ise ".....gayrimenkullerdeki bilumum miras hak ve hisselerimi gerek intikalden evvel ve gerekse intikalden sonra tamamını veya bir kısmını dilediği bedel ve koşullarla dilediğine satmaya... şeklinde ibare bulunmaktadır. bu durumda yetki aşımı yapılarak devir var mıdır ? Varsa yukarıdaki sorularımda yar aldığı gibi tüm hisse bedeli ödenmiş olmakla, satıştan sonra taşınmaz aynı bedelle kamulaştırıldığından davacının zararı var mıdır? tazminat sorumluluğu, alıcı,vekil ve tapu müdürlüğü için doğmakta mıdır?