Mesajı Okuyun
Old 24-12-2012, 14:37   #1
scent

 
Varsayılan Kİk Tarafindan Yasaklama SÜrecİnİn BaŞlatilmasi

Merhabalar, sürekli olarak ihalelerle uğraşan bir avukatım ancak bir konuda neticeye varamıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

İhaleye katılmış bir şirket hakkında, daha önceki bir süreçte yani ihaleyi yapan idarece bir yasaklama süreci başlatılmadığı halde Kamu İhale Kurulu önüne gelen itirazen şikayet başvurusunu incelerken anılan şirketin yasaklamayı gerektirir eylemler gerçekleştirdiğini iddia ederek durumun değerlendirilip incelenmesi ve bu firma hakkında yasaklılık kararı verilmesi için ilgili Bakanlığa bildirimde bulunulmasına karar veriyor. (aynı zamanda ilgili suç için de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına)

Hepimizin malumudur ki ilgili Bakanlık tarafından verilmiş olan yasaklama kararına karşı Resmi Gazetede yayımlanma sonrasında yürütmenin durdurulması talepli olarak idare mahkemesinde dava açılmaktadır. Şimdi öğrenmek istediğim husus şudur; hakkında yasaklama kararı alınacak olan firma eş zamanlı olarak Kamu İhale Kurulu kararına karşı da iptal davası açabilir mi? (ki açacağı aşikar) Açması durumunda idare mahkemesince verilecek yürütmenin durdurulması kararı ya da KİK kararının iptali kararı verilecek/verilmiş olan yasaklama kararına da etki edecek midir? Bu durumlarda hem KİK kararının iptali hem de yasaklama kararına karşı dava açılıp yasaklama kararının iptali mi istenmelidir? Yoksa bu durumda yapılabilecek tek şey yasaklama kararına karşı iptal davası açmak mıdır?