Mesajı Okuyun
Old 22-12-2012, 17:01   #6
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan AV.SERTANn
Yazıda söz konusu yerler için "Afete Maruz Bölge" olduğuna dair Bakanlar Kurulu kararı olduğundan bahsedilmektedir.
Bahsedilen kararı bulup. gerekçesini okuyup, afet tehlikesinin ne olduğunu öğreniniz: Bölgede toprak kayması mı var? Binalar dere yatağında mı?
Alıntı:
Sorun şu: bazı kişilere de yeni konut senet karşılığı borçlandırılarak verilmiş fakat bu kişiler dahi o günden bugüne konutları boşaltmamışlardır.
Yeni konutlar eski konutların boşaltılması karşılığı verildiğine göre, hasar durumuna bakılmaksızın, yeni konutu alanlar eski konutu boşaltmalıdır diye düşünüyorum.
Alıntı:
İdare bunca sene bekledikten sonra 2012 yılında böyle bir tebligat yapıyor...Bu işleme karşı nasıl bir hukuki yol izlenebilir.Yürütmenin durdurulması istemi ile idari dava açılamaz mı?
İdarenin beklemesi müvekkilin yararına olduğuna göre, idarenin boşaltmayı istemesi işleminin gecikmesinde hukuka aykırılık bulunmadığı kanısındayım.
Alıntı:
Ayrıca konutların hasarlı olmadığına dair bir tespitin etkisi olur mu? Afete Maruz Bölge kararı olduğunda konut hasarlı olmasa da yıktırılır mı?
Afet bölgesinde bir konutun hasarlı olup olmadığına bakılmaz: Afet ''geliyorum'' demez. Bunca yıl gelmemiş olması afetin bu yıl gelmeyeceğini göstermez. Bina hasarsız da olsa afete uğrar.

Özetle, beklenen afetin ne olduğunu bilmek hukuki görüşünüze yol gösterecektir umudundayım.

Saygılarımla