Mesajı Okuyun
Old 20-12-2012, 20:39   #2
Gemici

 
Varsayılan

Sayın sukran,

abinizin yanına gidip orada kalmanın sizin Almanya'da kalmanız için bir çıkış yolu olmadığını baştan bilmeniz ve ona göre hareket etmeniz gerekirdi.
Evde kalıp eşinizin size nafaka ödemesini istiyebilirdiniz örneğin, veya eşinizin nafaka ödemekten kaçındığını belirtip sosyal yardım için müracaat etmeniz gerekirdi.
Aile birleşiminden dolayı oturma müsaadesi genelde bir sene uzatılır. Bu sürenin sonunda evlilik devam ediyorsa, aile birleşimi için gereken koşul yerine geldiği için yeniden uzatılır. Evlilik sona ermişse oturma müsaadesi uzatılmaz. Bu durumda yabancılar dairesinin araştıracağı şey zor durumda olduğunuzdan dolayı oturma müsaadesinin uzatılıp uzatılmıyacağını araştırmak olacak(çünkü eşiniz sizi terk etmiş veya kötü davranmış, sizde böylece zor duruma düşmüşsunuz)

Yapacağınız en iyi ve doğru şey zaman geçirmeden bir avukata başvurmanız ve durumunuza uygun bilgileri alıp gerekenleri yapmanız olacak.

Eşiniz boşanma davası açmış olduğu için ve boşanma davasında avukat zorunluluğu olduğu için zaten bir avukata gitmek zorundasınız.

Saygılarımla