Mesajı Okuyun
Old 18-12-2012, 21:48   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Yapabilecekleriniz:

1-) Eşinizle ayrı yaşamakta haklı olduğunuzu kanıtlayarak sadece NAFAKA davası açabilirsiniz. Boşanma isteminde bulunmadan, sadece çocuklarınızın (çocuklarınız yanınızdaysa) ve kendinizin geçiminin temini için nafakaya karar verilmesini aile mahkemesinden isteyebilirsiniz. Eşinizin sizi evden kovduğunu, ayrı yaşamak zorunda bıraktığını, dövdüğünü, sadakat yükümünü yerine getirmedğini varsa hakaretlerini tanık, doktor raporu, savcılık şikayeti gibi her tür delille ispatlayabilirsiniz.

2-) Eğer boşanmak istiyorsanız, bu defa boşanma talebiyle birlikte, nafaka, maddi ve manevi tazminat isteklerinde de bulunabilirsiniz.

Çocuklarınızın velayetlerini talep edebilirsiniz. İki yaşındaki çocuğunuzun anne bakım ve ilgisine, şefkatine muhtaçtır. Velayet için anne öncelikli düşünülür. Kardeşlerin birbirinden ayrılması istenmez. Bu sebeple diğer çocuğunuzun da velayetinin size verilmesi beklenir. Çocuklarınıza karşı sorumluluklarınızda bir kusur, zarar ispatlanmadığı sürece velayet size bırakılabilecektir.

Açacağınız boşanma davasında, boşanmaya neden olan olaylarda eşinizin KUSURLU olduğunu en yakın akrabalarınızın, anne, babanızın, kardeşlerinizin tanıklığından yararlanarak ve her tür delille ispatlayabilirsiniz.

3-) Darp izleriniz varsa doktor raporu alabilirsiniz.

4-) Size karşı bir boşanma davası açılırsa:

a- Boşanmak istemiyorsanız, eşinizin boşanma isteminde haklı olmadığını aksine tüm kusurun kendisinde bulunduğunu ispatlayarak davasının reddini talep edebilirsiniz. Nafakayı bu davaya cevap olarak isteyebilirsiniz.

b- Boşanmak istiyorsanız, siz bir karşı dava açabilirsiniz. Çünkü boşanma sebeplerinde haklı olan sizsiniz. Açacağınız bu karşı davada 2. benntte belirtitğim tüm hakları talep edebilirsiniz.

5-) Eğer hiçbirini yapmak istemiyorsanız; en yakın aile mahkemesine giderek, şiddet gördüğünüzü ve bu şiddetten korunmak için, eşinizin size ve yaşadığınız yere, çocuklarınıza yaklaşmamasını, şiddet içeren eylemlerine son vermesini talep edebilirsiniz.

6-) Maddi durumunuzun avukatlık ücreti ödemeye elverişli olmadığını istenen belgelerle ispatlayarak tarafınıza ÜCRETSİZ avukatlık hizmeti verilmesini bulunduğunuz yerin il barosundan (AVUKATLIK ÖRGÜTÜ) talep edebilirsiniz.

Saygılarımla,