Mesajı Okuyun
Old 17-12-2012, 10:34   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.katılımcı

1-Açtığınız davayı yürütmek istemiyorsanız feragat yerine davayı takipsiz bırakmanız lehinizedir.Feragat ederseniz bir daha aynı olayları dava konusu yapamaz ve ancak bu tarihten sonra ortaya çıkan olayları dava konusu yapabilirsiniz.

2-Eğer sizin açtığınız davaya eşiniz karşı dava açmamış ise sizin davayı takip etmemeniz sonucu karşı taraf davaya devam edemez.

3-Mahkemece tarafınıza verilen tedbir nafakası dava devam ederken geçerlidir.Takipsiz bıraktınız dosyanın takipsizikten sonra üç ay sonra açılmamış sayılmasına karar verildiğinde tedbir nafakası da sona erecektir.

4-Dava sonuçlanınca dilerseniz nafaka için ayrı bir dava açabilirsiniz.

5-Yine eşinizina adına kayıtlı taşınmaz için aile konutu şerhi verilmesi için dava açabilirsiniz.

6-Sadakate aykırı eylemler her türlü delille ispatnabilir.Tanık,tel kayıtları vb.Yine şiddetin ispatı için her türlü yasal delilden yararlanabilirsiniz.

Dosyanızın bu bakımdan bir avukat tarafından incelenmesi uygun olur.

7-Sonuç olarak davanızı takipsiz bırakmak için özel bir savunma yapmanız gerekmez.Duruşmaya katılmaz veya katılıp takip etmeyeceğinizi söylemeniz yeterlidir.

Bir avukattan hukuki destek almanızı mali durumunuz elverişli değilse baro adli yardım servisine başvurarak tarafınıza bir avukat atanmasını istemenizi öneriyoruz.