Mesajı Okuyun
Old 29-11-2012, 14:09   #1
avukatyeşim

 
Varsayılan ölümlü trafik kazası-sigortaya başvuru sorunsalı

kıymetli üyeler, tecrübemin olmadığı bir dosyayla karşı karşıyayım.Hata yapmamak adına fikir ve tecrübelerinize gereksinim duydum ; Ölen şahıs 70 yaşında,malulen emekli.( Müvekkilimiz ailesi) 4-5 aydır maaş alamıyormuş (maluliyet durumunda 2 senede bir rapor gerekli olduğundan) Ölenin eşi ve 45 yaşındaki bekar kızına bu ay sonu maaş bağlanacağını söylemiş SGK.
Yoldan geçen iki görgü tanığı da ölen adamın araçlar için yeşil ışık yandığı esnada yaya geçidinden geçtiğini, sürücünün farkedince fren yapıp şerit değiştirdiğini buna rağmen kazanın meydana geldiğini belirtmişler.( kazaya ilişkin tutanakta 30 m fren izi tespit edilmiş). Kaza tespit tutanağında Sürücü için kavşaklara yaklaşırken hızı azaltmama ve ölen yaya için araçlara ilk geçiş hakkını vermeme tespitinde bulunulmuş. Araç devlete ait olduğu için GPSde o andaki hızı 81 görülüyor,görgü tanıkları da hızın 80 civarı olduğunu belirtmiş)Öğrendiğime göre şoförden şikayetçi olmamışlar,şoförün ailesi de taziyeye gitmiş ve bir miktar para bırakmış. Savcılık dosyasını henüz almadım, tutanağı jandarmadan aldım…
Sigorta poliçesinde ölüm başına 225.000 TL sigorta bedeli olduğu yazılı...
Önce sigortaya başvuru yapıp, aktüerya hesabı istemeli miyim?Araştırdığım kadarıyla çok düşük bir meblağ belirliyorlarmış genellikle…Sigortaya yapılan başvuru noter kanalıyla mı, iadeli taahhütlü mü,bizzat mı yapılmalı? Hangi evrakları isterler?Başvuruda meblağ belirtmek gerekir mi? Sigorta şirketi tretenin uygun olmadığı şeklinde bir mail attı…Ölenden kalan maaş alındığında destekten yoksun kalma tazminatına hükmedilemeyeceğine ilişkin yargıtay kararları olduğu gibi, destekten yoksun kalma tazminatının alınan maaştan indirilemeyeceğine dair kararlar da buldum.Sürücüden şikayetçi olunmadığı için manevi tazminat devre dışı kalıyor. Sigortadan taleplerimiz ne olmalı?

Saygılarımla…
[/size]