Mesajı Okuyun
Old 29-11-2012, 13:40   #3
zlm

 
Varsayılan

Yanıtınız için teşekkür ederim.
İnternette gazete haberlerinde şöyle bir yazı okuduğum için buna dair yargıtay kararına ulşamya çalışmaktayım
''
EVİN İHTİYAÇLARI İÇİN KARCANAN ZİYNETTEN KOCA SORUMLU DEĞİL-
Kocanın ziynetlerin ve bir kısım çeyiz eşyalarının davacı tarafından götürüldüğünü ve bir kısım çeyiz eşyalarının müşterek konutta kaldığını ve iade etmeye hazır olduğunu belirttiğinin kaydedildiği kararda Daire, “Hayat deneylerine göre olağan olanın ziynet eşyalarının kadının üzerinde olması ya da evde saklanması, muhafaza edilmesidir. Başka bir anlatımla bunların davalı tarafın zilyetlik ve korumasına terk edilmesi olağan durumla bağdaşmaz” dedi.
Ziynet eşyası rahatlıkla saklanabilen, taşınabilen, götürülebilen türden eşyalardan oluştuğuna dikkat çekilen kararda, şöyle denildi:
“Evden ayrılmayı tasarlayan kadının bunları önceden götürmesi, gizlemesi her zaman mümkün olduğu gibi evden ayrılırken üzerinde götürmesi de mümkündür. Bunun sonucu olarak normal koşullarda ziynet eşyalarının kadının üzerinde olduğunun kabulü gerekir. Ziynet eşyalarının iade edilmemek üzere kocaya verildiğinin, kadının isteği ve onayı ile ziynet eşyalarının bozdurulup ev ihtiyaçları için harcandığının davalı yanca kanıtlanması halinde koca ziynet eşyalarını iadeden kurtulur.”
şeklinde idi.
Buna ilişkin kararı bulamıyorum gazete haberi olduğu içinde esas yıl yazılmamış Sadece Yargıtay 6.HD si kararı olduğuna değinilmiş.