Mesajı Okuyun
Old 13-02-2007, 01:11   #6
Jeanne D'arc

 
Varsayılan

1)Madde 7'deki hakkın kötü niyetli kullanımlarında hangi hukuki kurum işleyecektir?

2)Madde 9'daki ödülden cayma iradesi, muhatabına ulaşması gerekmeyen tek taraflı bir beyanla gerçekleşebilecek midir? O halde kötü niyetin önüne nasıl geçilir?

3)Madde 14'deki "Teyid edilmiş faks" ibaresinde, teyid edilme usulü nedir?

4)Madde 14'deki "...veya buna benzer iletişim araçları" ibaresi nelere uygulanabilir?

5)Madde 15'deki "... yeterli sayılır" ibaresi doğru mudur?

6)Körlerin imzalarının onaylanmasında usul nedir?

7)Başlıkta neden "iradi" sözcüğü var, daha onu Türkçeleştiremedik mi! Madde 17/2 deki ifade düzgün bir kanuni tanımlama mıdır?

8)Madde 18 "Borç Tanıması" bu nasıl bir Türkçedir?

9)Madde 20 Genel işlem koşulları ile ilgili bu madde kanun yapma tekniği bakımından ne kadar başarılıdır? Genel işlem koşullarında, "düzenleyen" kimdir? Sözleşmenin baskın tarafını düzenleyen olarak esas alırsak; genel işlem koşullarının, gabin ve tüketicinin korunması vs. hukuki kurumlar karşısındaki durumu ne olacaktır? Bu maddedeki "önceden' ibaresinin zamanı nedir? Sözleşmenin inikadından mı önce, yoksa benzer sözleşmelerden mi önce? "Tek başına hazırlayarak karşı tarafa sunduğu" yerine "dayattığı" mı denilmeliydi, keyfiliğin önüne nasıl geçilecektir? "Kapsamı" nasıl önemli değildir? 20/2 yine keyfilik doğurmaz mı?

Sadece BK. Tasarısı'nın lafzi incelemesidir. Cari BK. ile karşılaştırma ve genel hukuki bilgilerin tazelenmesinden (hiçbir şey hatırlamıyorum) sonra tarafımca tetkik edilecektir. Ham hali üzerinden işlem/yorum yapılmaması ricasıyla!