Mesajı Okuyun
Old 21-11-2012, 16:31   #9
mehmetardic

 
Varsayılan

Benzer bir konu olduğu için ayrı bir başlık açmak istemedim ve buradan sorayım..

Keşidecileri Ereğli'de ikamet eden kambiyo senetlerinde, Ankara'da oturan 3.kişi ciranta vardır. Cirantanın açık adresi, tc numarası vs bulunmamaktadır. Bu nedenle cirantanın adresi olarak takip talebinde Merkez / Ankara olarak yazdık, takip aşamasında cep telefonundan adres tespiti isteyecektik.
Ankara icra dairesinden icra takibine koyduk ancak keşideciler (şirket ve kefili şirket müdürü) yetkiye itiraz ettiler.
İcra mahkemesi yetki itirazının kabulüne karar verdi. gerekçesi olarak da davacıların ereğli ikametgahlı olmaları ve cirantanın adresinin sadece merkez ankara olarak gösterilmesi.

Bence hatalı bir karar ve temyiz etmek istiyorum.
Temyiz etmem halinde, 2 hafta içinde yetkili icra dairesine gönderilmesi için başvurmam gerekir mi?

Dosyada durdurma olmadığı için haciz vb. işlem yapabilir miyim?

Çok acil bir çözüm bulmam lazım çünkü haricen öğrendiğimize göre borçluların 3'ü de banka hesaplarını boşaltıyorlar.

Diğer bir sorum ise şu, davacılar yetkisizlik itiraz dilekçelerinde, şirketin borçlanabilmesi için münferiden iki ortağında imzasının olması gerektiğini belirtmişler ve 2005 tarihli sicil kaydını sunmuşlar.Bu kayda göre dedikleri doğru ama senetlerin düzenleme tarihleri 2007..Ve 2007 yılında, senetlerin düzenlendiği gün, diğer ortak hisselerini devrediyor ve tek imza ile (senet üzerindeki şahıs) şirket müdürü olup şirketi tek imza temsile yetkili oluyor.
Yani açıkça Mahkeme huzurunda yalan beyanda bulunuyorlar.Bu hususta cezai boyutta bir şikayette bulunsam sonuç alabilme ihtimalim nedir?

Yardımlarınız için çok teşekkürler.Saygılarımla.