Mesajı Okuyun
Old 21-11-2012, 09:16   #4
Cumhur Okyay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Bahadır
1) Arsa sahibi tapuda bir temlik yapmamıştır.
2) madde metni bu kadardır. Düzenleme noter senedi olmasına rağmen maktu senetlerden farklıdır. Her şey detaylıca belirtilmiş ama yukarıdaki kısımlar unutulmuş sanırım. Örn; kabloların zillerin markası kalitesi bile belirtilmiş.
4) Müvekkil sözleşmeyi feshetmek istiyor ancak ben hukuki olarak doğru olanı yapmak istiyorum. Dediğiniz ihtarname çekerek fesihe doğru giden yolu aklıma yazdım. Ancak burada öncelikle mahkeme kanalı ile sözleşmenin yorumlanmasını ya da eksikliklerin tamamlanmasını talep etmek daha doğru bir yol mudur onu düşünüyorum...

3)Sözleşmenin geçerlilik şartı mıdır o konuda emin değilim. Sözleşme tarafların iradelerine uygun bir şekilde kurulmuştur. Eğer buna geçerlilik şartı nitelendirmesi yaparsak iradelerin uyuşmamasında sözleşmenin geçersizliği gündeme gelebilir. Bu maddenin her iki tarafa da edim yüklediğini ve anılan maddeye haklı bir sebep olmaksızın aykırı davranışın sözleşmeye aykırılık teşkil edeceğini düşünüyorum.

4- Mahkeme kanalı ile talep edebilmeniz için Borçlar Kanunu'nun önceki 106. maddesine göre hareket etmeniz zorunludur diye düşünüyorum. Bu madde ile ilgili içtihatları gözden geçirmekte çok yarar vardır.

3- Yukarıda anılan Noter Senedi, tarafların ( müteaahhit çizdirdikten sonra) imzaları ile onaylayacakları, üzerinde mutabakat sağlayacakları ( taliki şart) mimari proje esas alınarak yapılmıştır. Kolay gelsin...