Mesajı Okuyun
Old 19-11-2012, 17:43   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Müvekkilimiz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi aracılığı ile (ödemeyi müvekkilimize yapan Halk Bankası) kredi kullanmış olup kendisinden kullanmış olduğu kredilere ilişkin dosya masrafı alınmıştır. Tüketici Hakem Heyeti veya Tüketici Mahkemesi' ne başvuru yapabilmek için tüketici sıfatını haiz olmak gerektiğinden ve esnafların da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatiflerine ortak oldukları nazara alındığında genel mahkemelerde sebepsiz zenginleşme davası açmak yerinde olur mu? Yoksa ödemeyi yapan Halk Bankası olduğu için her ne kadar dosya masrafını tahsil eden ve krediyi veren kurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi olsa da müvekkilimiz tüketici sıfatını kazanmıştır deyip Tüketici Hakem Heyeti veya Tüketici Mahkemesi' ne başvuru yapmak mı doğrudur?
Sayın bozoli;

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 3. maddesinin e bendine göre (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./3. md.) "Tüketici: Bir mal veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya yararlanan gerçek ya da tüzel kişiyi ifade eder."

Dolayısıyla tüketici sıfatıyla Tüketici Hakem Heyeti veya Tüketici Mahkemesi'ne başvuruda bulunmak mümkündür diye düşünüyorum.

Saygılarımla..