Mesajı Okuyun
Old 19-11-2012, 11:47   #42
Avukat Kamer Akgül

 
Varsayılan

Günaydın Üstadım,

Sabahın 07:35'inde büyük fedakarlıkla el uzattığınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.

Öncelikle SÖZLEŞMEDEN DÖNME için ihtar çekeceğim. Gerekçe:Teslim tarihi olarak 30 Nisan 2013 olarak belirlenen ve 1 yıl 7 aydır başladığı söylenen inşaatın yetiştirilmesi ihtimalinin dahi olmaması (%30 dahi yol alınmamış olması), müvekkilin ödemelerini yapmış olduğu senetleri müvekkile iade edilmemesi, müvekkilin bu senetleri almak için Berlin'den İstanbul'a defalarca gelmek zorunda kalmasına karşın kendisine verilmesi gereken 10 senetten sadece 3'ünün verilmesi ve dolayısıyla madden ve manen hat safhada yıpranması, müvekkile imzalatılan ve şirketin namına olan senetlerin başka şirketlere ciro edilmesi...

MENFİ TESPİT DAVASI: Hem ödenmiş ve fakat iade edilmeyen 10 senetten 7'si için, hem de ödemesi yapılmayan kalan 50 senet için.

Üstad, muhatap şirket ____SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ.

Karşılığı ödenen ve elde edilebilen 3 senedin arkasındaki ciro silsilesi şu şekilde: 1. ___ SAN. ve TİC. LDT.ŞTİ, 2. _____, 3.____ FAKTORİNG, 4. _____ BANKASI A.Ş.

Bu durumda LEHDARA KARŞI MENFİ TESPİT DAVASI AÇMAK İMKANI YOK MU?

Sizin de yazmış olduğunuz gibi; adil yazılı şekilde yapılan Taşınmaz Satış Vaadi Sözleşmesi geçersiz.

Müvekkilin korku haline getirdiği nokta şu. Normalde senetler 2.000,00 TL lik. Fakat önümüzdeki ayın senedi 21.000,00 TL lik. Müvekkil bu parayı da şirkete kaptırmak istemiyor. Ama bunun yanında ödemeyip de senetteki; diğer senetlerin de muaccel olacağı sonucuyla da karşılaşmak istemiyor. Bugüne kadar 80.000,00 TL ödenmiş ve daha 205.000,00 TL lik senet var.

Müvekkilin tespit ettiği en önemli nokta; kendisine dükkan verilecek inşaatta kayda değer bir ilerlemenin olmaması. Şirket, belediye ile problemleri olduğunu ve bunun kendileri için mücbir sebep olduğunu söylüyormuş.

Saygılarımla