Mesajı Okuyun
Old 17-11-2012, 14:53   #5
Cumhur Okyay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av. halise
Ayıplar hala mevcut.Şöyle ki asansörler arada arızalanıp çalışmıyor ve yönetici ilgili firmaya haber verip asansörleri yapmalarını istiyordu.Arızalar geçici olarak gideriliyor ancak asansörler bir süre sonra yeniden arızalanıyor.böyle olunca da tespit davası açtık tespit sonucunda eksik, kusurlu ve ayıplı ifa sonucu asansörlerin arızalandığı ve bunun için gerekli maddi değer hesaplanmış.Söz konusu ayıpların gizli nitelikte olduğunu düşünüyorum bilirkişi rapaorunu aldım ve dün karşı tarafa ihbar ettim.Arızalar giderilmezse dava açmayı düşünüyorum.Asansör 4 kişilik yazmasına rağmen 3 kişiyle çalışmıyor.Bu nitelikte bir kusur açık ayıp mı sayılır tereddüt ediyorum.Bilirkişi raporunda bütün kusurlar eksik,ayıplı, kusurlu ifa şeklinde belirtilmiş durumda.360 dairelik bir site olduğu için Maddi değer olarak baya yüksek bir tutar belirtilmiş bilirkişi raporunda.Müvekkile karşı vekalet ücreti konusunda sıkıntı yaşatmak stemiyorum.Dava açarken göstereceğim bedel üstünde kafam karışıyor.Ayrıca bir de ben tüketici kanununda belirtilen seçenekleri değilde Borçlar kanununda ayıba karşı tekeffül hükümleri ile genel mahkemede dava açmayı düşünüyorum bu hususta.Teşekkür ederim ilginiz için .

Raporda, 4 kişilik olmasına rağmen 3 kişiyle çalışmıyor şekline bir ifade yoksa, takılmayın.

Yöneticinin ilgili firmaya heber verip, asansörleri yapmayı istemesi , gizli ayıbın ortaya çıkmasından sonraki, vakit geçirilmeksizin yapılan ihbardır.( diye düşünüyorum). Tesbit talebi dilekçesi veya tesbit raporunun tebliği de ihbar yerine geçebilir.

Öte yandan. eksik işler; eksik bırakılıp, teslim edilmemiş ki, ayıp ihbarı veya gizli ayıp olsun; diğer bir anlatımla; eksik(noksan) işlerde ayıp ihbarı söz konusu olmaz. Bunlar da esasen BK'ne ilişkin açıklamalardır. Genel Mahkeme veya Tüketici Mahkemesi hususunu, davalı ile davacılar arasındaki başlangıçtaki münasebet tayin edecektir, ondan bahsetmemişsiniz? Kolay gelsin...