Mesajı Okuyun
Old 14-11-2012, 19:29   #17
Av.Bülent AKÇADAĞ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avrecepefe
Sayın Dağdeviren, konuyla alakalı olmak üzere şunu öğrenmek isterim:
Fazla mesai ücretleri ödenmeyen, sigorta primleri her ay 30 gün değil de 10-15 gün ödenen bir işçi iş akdini haklı olarak feshedip alacaklarını isteyecek.
Bu durumda ben de sizinle aynı kanaatte olup, bir ihtarname ile iş akdini haklı sebeplerle feshettiğini, ......TL. fazla mesai ücretini, .... TL. resmi tatillerde çalışma karşılığı olan ücretini, .....TL. kıdem tazminatını istemesi gerektiği kanaatindeyim. Ancak kafama takılan bir durum var. Şöyle ki işçi 14.11.2012 tarihi itibariyle notere gidip iş akdini feshettiğini ve yukarıdaki alacaklarının (örneğin 7 gün içerisinde) kendisine ödenmesini istese... bu yeterli midir? Yani ertesi gün işe gitmek zorunda mıdır? Yoksa ihtarnamenin tebliğinden itibaren mi işe gitmemelidir?
Bir diğer durum ise; acaba bu alacaklarımızla birlikte SGK yı da davalı olarak göstererek hizmet tespiti davasını da birlikte açmakda yarar var mıdır? Yoksa ayrıca mı açılsa iyi olur? Saygılarımla...

Şahsi kanaatim, Noterden fesih ihbarı gönderildikten sonra işe gitmesine gerek olmadığı yönündedir.

Hizmet tespit davası Haziran ayına kadar birlikte açılabilirken Yargıtay görüş değiştirerek ayrı açılmasına karar vermiştir. Bu sebeple ayrı açmanızda hukuki yararınız bulunmaktadır.