Mesajı Okuyun
Old 09-11-2012, 13:18   #3
Cumhur Okyay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan dilekgulsen
Merhaba..Delil tespiti sonucu düzenlenen bilirkişi raporuna karşı itiraz süresi bilindiği üzere HMK.402 maddesinde 1 hafta olarak düzenleniyor. Ancak tarafıma tebliğ edilen içinde rapor bulunan tebligat zarfında "HMK.281 maddesi gereği 2 haftalık süre içerisinde rapora itiraz etmediğiniz taktirde....." şeklinde şerh düşülmüş. Hangi süreyi dikkate almalıyım? Kanunda belirtilen süre belli ancak şerhte verilen süre öncelikle dikkate alınması gerekmez mi? Bu konuda acil cevap veren arkadaşlarıma şimdiden tşkr ederim. İyi çalışmalar...

Kanundaki "bir hafta" olarak düzenleme karşısında, siz de bir haftayı geçirmediyseniz, niye tebligat zarfı üzerindeki sürenin üzerinde duruyorsunuz. En kısa zamanda, rapora karşı sebeplerini de muhtevi ayrıntılı itiraz da bulununuz.

Öte yandan, eski Usul Kanunu zamanında Yüksek Yargıtay muhtelif kararlarında; yargılama sona erene kadar bilirkişi raporlarına karşı itirazları kabul edebiliyordu. Yeni Usul Yasasına göre, Bu konudaki yargısal uygulamaların kararlılık durumunu henüz bilemiyorum. Kolay gelsin.