Mesajı Okuyun
Old 08-11-2012, 12:33   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

1-Sizin veya arkadaşınızın açılan tehdit suçundan şikayetinizi geri almanız halinde sanık hakkında açılan dava düşecektir. Hiç olmamış gibi işlem görür. Sözünü ettiğiniz 5 yıllık denetim süresine etkisi olmaz.

2- Avukatlar davanızı takipte isizin dediklerinizi, sizin gördüğünüz biçimde yapmazlar. Hukukta usul ve esaslar vardır, herşey sırası geldiğinde yapılmalıdır. Avukatınızla endişeleriniz hakkında konuşabilirsiniz. Sonrasında gerekirse Barodan yeni bir avukat talebinde bulunursunuz. Talebiniz haklılığına göre Baro tarafından olumlu veya olumsuz biçimde değerlendirilir.

3-Nafaka ödememek SUÇTUR. Bu suçun oluşması için İCRA TAKİBİ yapmak zorundasınız. Yapılan takibe rağmen nafaka ödenmemişse, icra ceza mahkemesinde açılacak ceza davası ile sanığın cezalandırılması sağlanır. Alınacak Hapis cezası ancak nafakanın ödenmesi ile kalkar.

Nafakalar dava tarihinden itibaren verilirler. Birikmiş nafakanız olması gerekir. Birikmiş nafakalar ve aylık işleyecek nafakalaı takip talebine konu edilmeyidir.

Ancak tüm bu işlemler ayrı hukuki adımlardır. Bu icra takibi için de Boradan yeni görevlendirme istemeniz gerekir.

4- Velayet konusundaki endişelerinize gelince; 2 yaşındaki bir çocuk anne bakım ve şefkatine muhtaçtır. Sizin bir kusurunuz, kastınız olmadığı müddetçe velayet için öncelikli düşünülürsünüz. Babanın eksi özelliklerinin oluşu dava içinde dile getirilip, ispatlanabilir. Şiddet eğilimi gösteren, çocuk için huzurlu güvenli bir ortam sağlayamayacağı aşikar birine velayet elbette verilmeyecektir.

Kahdem'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediriz. Doğrudan hukuki destek almaya devam ediniz.

Saygılarımla,