Mesajı Okuyun
Old 07-11-2012, 17:28   #29
Av.Ömer Güntay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Ceyhun Doğan Küçükçil
T.C.
MUSTAFAKEMAL PAŞA
ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
(AİLE MAHKEMESİ SIFATIYLA)
.
MUHTIRA
ESAS NO :
HAKİM :
KATİP :

DAVACI VEKİLİ : AV CEYHUN DOĞAN KÜÇÜKÇİL
KONU : Davalının adresinin bildirimi hakkında

Mahkememizin yukarıda esas numarası yazılı dava dosyasında
Davalı nın bildirilen Yunusemre Mahallesi 1 Nolu Sokak 9/4 Mustafakemalpaşa / BURSA adresine tebligat yapılamadığından, davalının tebligata yarar açık adresinin bildirilmesi için; tarafınıza HMK'nun 119/1 -b maddesi gereğince 1 haftalık kesin süre verildiği, kesin süre içinde davalının açık adresinin bildirilmemesi halinde davanın açılmamış sayılacağı İHTAR OLUNUR. 07/11/2012







şeklinde muhtıra tebliğine karar vermiş sayın mahkeme

119/1-b den bu çıkar mı el insaf diyorum



Benzer bir ihtarı içeren tebligat üzerine, şöyle bir dilekçe vermiştim, Bakırköy hakimi tarafından kabul edildi. Yararlanırsınız diye ilgili kısmını ekliyorum. İyi akşamlar..

Alıntı:
AÇIKLAMALAR :

Mahkemece tarafımıza gönderilen çağrı kâğıdının ihtar hanesinde davalılardan ..............’nin adresini bildirmemiz, aksi takdirde davanın açılmamış sayılmasına karar verileceği ihtar edilmektedir.

Tarafımızdan adı geçen davalının adresi dava dilekçesinde bildirilmiştir. Bu adres, ............................. Bahçelievler/İSTANBUL adresidir. Davalının verdiği vekâletnamedeki adres de ekte görüleceği üzere bu adrestir. Davalının bu adresine davetiye tebliğine ve adres araştırmasına dair tüm gerekler tarafımızdan yerine getirilmiştir. Taraf teşkilinin sağlanması mahkemeye mevdu bir görevdir. Davacıdan elinde olmayan bir bilgiyi/belgeyi sunması beklenemez. Böyle bir duruma davanın reddi veya açılmamış sayılması sonucu da bağlanamaz. Aksi durum, ölçü ilkesine aykırı olarak davacının hak arama ve adalete erişim yolunun kapatılması anlamına gelir. Taraf teşkiline ilişkin hususlar, bunlara dair yargılama giderlerinin karşılanması dışında kesin süreye bağlanmaya uygun değildir. Bu anlamda, dosyaya 13.12.2011 tarihinde 420 TL gider avansı yatırıldığı da görülmektedir.

Bu cümleden olarak, davalının adresinin tahkikine mahiyeti nedeniyle “herhangi bir kesin süreye bağlanmaksızın” devam olunmalıdır. Bu sebeple davalının tebligata yarar adresinin temini zımnında, ilgili trafik şube müdürlüğüne müzekkere yazılarak, davalıya ait 34 ......plakalı minibüsün trafik tescil dosyasında bulunan tüm adreslerin bildirilmesini talep ediyoruz. Bu şekilde ihtar gereği tarafımızdan yerine getirilmiş olmaktadır.

İSTEM SONUCU : Yukarıda açıklanan nedenlerle;

Masrafı avanstan karşılanmak suretiyle, davalı ...........’nin tebligata yarar adresinin araştırılması için 34 ...... plakalı aracın bağlı bulunduğu trafik tescil şube müdürlüğüne müzekkere yazılmasını talep ederiz.
Davacı Vekili Av.Ömer GÜNTAY