Mesajı Okuyun
Old 06-11-2012, 12:34   #6
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan nurigüzel
Tüm arkadaşlarıma iyi günler dilerim.Müvekkil ve arkadaşları bir işyerinde uzun süreden bu yana çalışırlarken işverenin asgari ücretin altında bir ücret teklif etmesi ve bu şartlarda çalışın demesi üzerine müvekkil ve arkadaşları istifa dilekçesi vermişler ve sonuçta avukat olarak istifanın haklı olduğu ve işçi alacakları ile kıdem tazminatına hak kazanacağı düşüncesiyle davamızı açtık.dosya bilirkişiye gitti geldi ve bilirkişi raporlarında işçilerin alacaklarının olduğu fakat istifa nedeniyle bu kıdem ve işçi alacaklarına hak kazanamayacağını belirtmişler.Fakat biz aksi görüşte olup işçi alacaklarının işveren yedinde olması durumunda istifanın haklı olduğu ve tazminat ve alacakları alabileceklerini düşünüyoruz.konu ile ilgili Yargıtay kararı ve düşüncesi olan arkadaşlar bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

İstifa dilekçeleri içeriğinde ücret düşürülmesi ile ilgili her hangi bir ibare var mı?

Çalışma şartlarındaki esaslı değişiklik teklifi, işçiye haklı fesih hakkı vermez İşçinin yazılı oluru olmaksızın değişikliğin yapılması halinde haklı fesih hakkı doğar

Ücret asgari ücret altında ödenemez, asgari ücret kamu düzenine ilişkindir.

Ücretin fiilen düşürülmesi haklı fesih sebebidir. Ücretin eksik ödenmesi de haklı fesih sebebidir.

İstifa karşı taraf kabulüne bağlı olmayan bozucu yenilik doğuran tek taraflı bir işlemdir. Gerekçeye bağlı değildir ve işverene ulaşmakla hüküm doğurur. İş akdini ücret alacağının ödenmemesi nedeniyle haklı sebeple feshetmek farklı şey, istifa dilekçesi ile akdi feshetmek farklı şeydir. Tanıkların ifadelerini tahlil etmek de sorunun ispat noktasında önemlidir. Saygılar.