Mesajı Okuyun
Old 01-11-2012, 16:47   #1
İ. Çağrı ÇAĞLAYAN

 
Çözüm Banka Kredileri-Dosya Masrafları-Bankaların kredi evrakları için talep ettikleri fahiş ücretlerin yasallığı

Bankalara, müşterilerden haksız olarak aldıkları dosya masraflarının iadesi, bu talebimizin reddi halinde de kredi sözleşmesi, kesintinin yapıldığını gösterir dekont vs. evrakın tarafımıza gönderilmesi ihtarında bulunduk. Bankalar dosya masrafını iade etmeyi reddettikleri gibi talep ettiğimiz evrakları göndermeyi de evraklar için gereken ücretleri yatırmadığımızdan dolayı reddettiler.Şimdi önümüzde 2 yol var;
a- Hakem heyetine bu red yazısıyla başvurduğumuzda, kesilen dosya masrafının miktarı belli olmadığından hakem heyetince talebimiz reddedilecek. Hakem heyetinin red kararına karşı tüketici mahkemesine başvuru yapacağız ve kredi sözleşmesinin vs evrakın celbini talep edeceğiz. Ancak bu durumda da kredi sözleşmesi mahkemenin önüne gelse dahi kredi sözleşmesini daha önceden inceleme imkanımız olmadığından belki mahkeme aleyhimize hüküm kuracak ve boş yere aleyhimize vekalet ücretine hükmedilecek.
b-Bankaların kredi sözleşmesi vs evraklar için, kredi başına talep ettiği ( bir kişinin bir çok kredisi olduğu düşünüldüğünde cidden müvekkil açısından büyük rakamlar ortaya çıkıyor) fahiş ücretlerden kurtulmak için sadece kesintinin yapıldığını gösterir dekontu 20-25 TL gibi bir ücret karşılığında bankadan alıp hakem heyetine başvurduğumuzda lehimize karar çıksa dahi banka tüketici mahkemesine gittiğinde, sözleşmeyi daha önceden inceleme fırsatımız olmadığından yine aleyhimize olarak karar çıkması muhtemel..
Bunlar haricinde bildiğiniz bir 3. yol var mı? Bankaların, haksız olarak aldıkları bu paraları, müşterilerine iade etmemek için böyle bir yola girmeleri ve bu yolla yüzlerce belki de binlerce müşteriyi caydırması benim vicdanımı rahatsız ediyor.
Acaba gözümüzü karartıp bankanın, kendisinden talep ettiğimiz evraklar karşılığında istediği ücretleri yatırsak ve evrakları aldıktan sonra hakem heyetine bunların iadesi için de başvursak nasıl bir sonuç hasıl olur. Bankaların bu evraklar için istedikleri ücretler ne kadar yasal!!?

Herkese iyi çalışmalar.