Mesajı Okuyun
Old 31-10-2012, 17:39   #7
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.külcü
Merhaba arkadaşlar,

Forumdaki konuyla ilgili mesajlar arasında göremedim, onun için sormak istedim.

Boşanma davası sırasında müvekkil için takdir edilen tedbir nafakasını ilamsız takibe konu yapmıştım. Dava karara çıktı ve kararla birlikte; müvekkil için takdir edilen tedbir nafakası yükseltildi ve müvekkilin çocuğunun velayeti de kendisine verilerek çocuk için de tedbir nafakasına hükmedildi. Ayrıca bu nafakaların karar kesinleştiğinde yoksulluk ve iştirak olarak devamına karar verildi. Kararda tazminatlar ve vekalet ücreti de var.

Sormak istediğim şu;

yoksa ilamlı takip açmayıp devam eden ilamsız takibe bir talep açarak, tedbir nafakası farklarını mı talep etmeliyim?

(Sabahtan beri konuyu incelediğim için kafam çok karıştı, bu yüzden karışık anlatmış olabilirim, özür diliyorum)

Şimdiden teşekkürler...


Alıntı:
İlamı nafakalar yönünden ilamlı icraya konu yapmak istiyorum. İlamlı icra talebimde; tedbir nafakası farklarını ve çocuk için takdir edilen tedbir nafakasını da (dava tarihinden dendiği için toplu olarak) isteyeyim mi,

Ben olsam aynen böyle yapardım.

Alıntı:
Diğer sorum (ve sorunum) eğer ilamsız takipten devam etmeyecek ve ilamlı takip açacaksam; karar kesinleştikten sonra ilamlı icra dosyasına bir talep açarak; iştirak ve yoksulluk nafakasına dönüşen nafakaları

Böyle bir talebe gerek bulunmamaktadır. Nafaka nasılsa işlemeye devam edecektir.

Alıntı:
, hükmedilen tazminatları (faiziyle) ve yargılama giderleri ile vekalet ücretini talep edebilir miyim? Yoksa onlar için de ayrı bir icra takibi daha mı açmalıyım?

Ben olsam ayrı bir icra takibi daha açardım. Nasılsa sadece başvurma harcı yatacak. Karmaşık olan hesabı, daha da karmaşık hale getirmezdim.