Mesajı Okuyun
Old 23-10-2012, 11:40   #6
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
mahkemelerin nasıl ayrı kalma cezası yada evden uzaklaştırma cezası gibi önlemleri var ya bizim için çare olanı var mı acaba.

Sayın Katılımcı,

Eve gelmeyen kocayı zorla eve getirmek veya ailesinin yanında kalmaya zorlayıcı kusurlu hareketlerine son verici kararlar alınması mümkün değildir.

Ancak aşağıdaki madde gereğince, Aile Mahkemesi hakiminden eşinizin ortak haneye gelmesi, ailesi ile birlikte oturma mecburiyetinizin olmadığının kendisine hatırlatılması ve bir aile terapistine gidilerek taraflar arasındaki anlaşmazlıkların ve tarafların bu uzlaşmazlıktaki tavırlarının tespitini ve olması gerekenler hakkında bir rapor düzenlenmesini tedbiren talep edilebilir. Davalının uzlaşmaya davet edilmesi biçiminde de algılabilir.

Alıntı:
I. Genel olarak

Madde 195 - Evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmemesi veya evlilik birliğine ilişkin önemli bir konuda uyuşmazlığa düşülmesi halinde, eşler ayrı ayrı veya birlikte hakimin müdahalesini isteyebilirler.

Hakim, eşleri yükümlülükleri konusunda uyarır; onları uzlaştırmaya çalışır ve eşlerin ortak rızası ile uzman kişilerin yardımını isteyebilir.

Hakim, gerektiği takdirde eşlerden birinin istemi üzerine kanunda öngörülen önlemleri alır.

Boşanmayı düşünmediğiniz için; hukuki çare olarak denenebilecek, düşünülebilecek bir madde.

Ve bu davayı, talebi mutlaka bir avukatla birlikte yapınız.

Kahdem'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Saygılarımla,