Mesajı Okuyun
Old 19-10-2012, 13:34   #12
Av.Tuğba Elmas

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Pandekt
Evet sevgili meslektaşım icra müdürlüklerinin kullandığı bu karar ve kararın içeriği farklı. Sgk sorgusundan ve olayın özelliklerinden bahsediliyor. İcra müdürlükleri sadece bu kararı dayanak göstererek taleplerimizi reddedemezler diye düşünüyorum.
Önceki karar takyidat bilgisi ile ilgili idi.
Sayın meslektaşım, aynı kararda Adalet Bakanlığı ve TBB arasındaki Protokol uyarınca sorgulamaların paralı olmasının icra müdürlüklerinin takdirinde olmadığı ve bu nedenle icra müdürlüklerince sorgulama yapılmasında hukuki yarar bulunmadığı da belirtilmiştir. Bu karar uyarınca işimizin zorlaşacağı kesindir.
Alıntı:
Bu durumda alacaklı vekili borçlunun fiili olarak çalışıp çalışmadığını, çalışıyor ise nerede çalıştığını bizzat kendisi tespit edebilecektir. Borçlu çalışıyor ise maaşın haczi için iş yerine haciz yazısı yazılacak, çalışmıyor ise alacaklı vekili maaş haczi talebinde bulunmayarak, Anayasa’nın 141/son maddesinde belirtildiği üzere icra dairesindeki iş yükünü ve masrafı gereksiz yere artırmayacaktır. Her sorgu işleminden ücret alınması 02.05.2011 tarihli Veri Erişim, Paylaşım ve Kullanım Esaslarına Dair Protokol'ün 5/7 maddesinde düzenlendiği, elektronik ortamda bilgi sağlanmasının Adalet Bakanlığı ile ilgili kuruma ek bir maliyet getirdiği, bu maliyet nedeni ile hizmet kullanıcısından ücret alınıp alınmaması konusunda ise icra müdürlüğünün takdir hakkı bulunmadığı açıktır.