Mesajı Okuyun
Old 16-10-2012, 12:18   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Sayın meslektaşlarım,

Devam etmekte olan boşanma davasında, davalı müvekkilem ön inceleme aşamasında tüm süreleri yitirdikten sonra bana geldi. Tahkikat aşamasında delil sunmamız sözkonusu olamadığından, ve müvekkilem illaki bu davada boşanmak istediğinden dolayı, maddi manevi tazminat haklarımızı saklı tutmak istediğimizi beyan ettim. Hakim, boşanmanın feri niteliğindeki hakların saklı tutulamıyacağından bahisle, tazminat ve nafaka taleplerimizi bildirmemiz için bize kesin süre verdi.
Benim düşünceme göre tazminat konusunda kısmi istemde bulunulamaz ama tazminat talep hakkı saklı tutulabilir. Buna karşın ortada kesin süre sözkonusu.
Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
Acaba feri hakların saklı tutulabileceğine dair emsal yargıtay kararı bulabilirmiyiz?

Yardımcı olacak meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.
Sayın AV. cannn;

Medeni Kanun'un 'Zamanaşımı' başlıklı 178. maddesine göre; "Evliliğin boşanma sebebiyle sona ermesinden doğan dava hakları, boşanma hükmünün kesinleşmesinin üzerinden bir yıl geçmekle zamanaşımına uğrar."

Dolayısıyla, boşanmanın fer'i niteliğindeki haklardan olan tazminat talep hakkının, saklı tutulmasa dahi boşanma hükmünün kesinleşmesinden itibaren 1 yıllık süre içerisinde talep edilebileceği kanaatindeyim.

Saygılarımla..