Mesajı Okuyun
Old 14-10-2012, 09:30   #5
av.sahin67

 
Varsayılan

sağır ve dilsiz ve konuşma özürlü olduğuna dair kimliği var ve karayollarında özürlü kadrosu ile çalışıyor.:banka talep olmadan sigortası yaptırmak zorunlu değil demiş ve bana verdiği sözleşmede de böyle yazıyor. bu ifadenin tersi talep varsa zorunlu demektir. evraklar arasında taahhütname adında bir evrakta konut paket ve hayat sigortası her ne kadar zorunlu değilse de bunların yapılması zorunluğundan bahsedilmiş ve müvekkilden talepname alınmış. yani dosyamda hayat sigortası yapılması talebi var. aynı zamanda banka konut paket sigortasını yaptırmış ve primlerini de kesmiş. şimdi konut paket sigortası da talebe bağlı ve talep gereği yapılmış banka tarafından. işbu nedenle banka talep olmasına rağmen hayat sigortasını yaptırmamakla sorumludur. Banka ile tüketici arasındaki evrakların hukuki yorumundan bu çıkar. Talep edilmesi gerektiğinden bahsedip sonra yapmamak, üstelik konut paket sigortasının yapılıp hayat sigortasını yapılmaması bence bankanın bundan dolayı sorumluluğunu gerektirir. Zira bankanın usule aykırı işleminden dolayı mirasçıların mirası reddetmek zorunda bırakılması adil değildir.
Alıntı:
Yazan olgu
Sagir, dilsiz ve okuma yazmasi olmadigini ispatlayabilecekmisiniz(sahit disinda bir delille)? Bu durumda irade beyanlarinin olusmadigindan sozlesme kurulmamis olur ancak aldigi kredi tutari sebepsiz zengilesme ile talep edilir. Hayat sigortasi yapmak zorunlu degil.
Ancak su da var, kredinin ilk taksitini zamaninda odediginden bu sahsin kredi sozlesmesinden haberi olmadigini soylemek pek mumkun olmaz.
Bana gore kredi borcu miras reddedilmedigi surece mirascilardan talep edilir.