Mesajı Okuyun
Old 10-10-2012, 01:45   #1
müdafi

 
Varsayılan Hile nedeni ile zamanaşımı süresinden sonra nafaka talep edilebilirmi?

Değerli meslektaşlar esasen cevap zaten sorunun içerisinde görülmektedir ancak olay biraz garip bu sebeple kıymetli birikimlerinize başvurma ihtiyacı duydum.
Müvekkil, eşi ile 2007 yılında anlaşmalı olarak boşanmışlar; protokolede ''... yoksulluk nafakası ... talebinde bulunmamaktadırlar'' şeklinde bir madde konulmuştur. Ancak taraflar esasen nafaka hususunda haricen anlaşmışlar, koca nafaka ödemeyi kabul etmiş ve bu zamana kadar düzenli bir şekilde banka aracılığı ile aylık bir miktar para müvekkil hesabına yatırılmaktadır. Müvekkil, dava açması veyahut nafaka talep etmesi halinde diğer eşin mesleğinin zarara uğrayacağı, meslekten çıkarılabileceği bu durumda çocuklarınında zarar göreceği hususunda eşi tarafından kandırılarak -Ah bu fedakar ve cahil bırakılmış anadolu kadınının cehalet elinden çektikleri bu sebeple mesleği neden zarar görecekse(?)- dava açması ve nafakanın mahkeme hükmü haline getirilmesi engellenmiştir. şu halde yoksulluk nafakası talebi ile açılacak davanın 1 yıllık zamanaşımı nedeni ile reddini engellemek mümkünmüdür. Sözkonusu sürenin diğer tarafın hile si nedeni ile geçirilmiş olduğu ve esasen bu zamana kadar aylık muntazam bir ödemenin bulunması bu hususun ispatı olarak kabul edilebilirmi?
Söz konusu olayda bu gariban kadıncağızın meccanen yürütülecek olan davasında takip edilebilecek başkaca bir yol bulunup bulunmadığı hususunda değerli görüşlerinizi esirgemeyeceğiniz ümidiyle...