Mesajı Okuyun
Old 03-10-2012, 08:47   #1
Av.Asuman

 
Soru Kat karşılığı inşaat sözleşmesi ,sözleşme feshi ve ek dava

Arsa sahipleri ile şirket arasında yapılan kat karşılığı inşaat söz.,daha sonra başka bir şirkete devrediliyor.Devir edilirken inşaat bitiminde bazı bağımsız bölümlerin 1.şirkete bazılarının 2.şirkete ait olacağı kararlaştırılıyor.Bizse devirideki bu hususu kaçırıp tam bir devir sözleşmesi yapıldığını düşünerek sözleşmenin feshi +menfi zarar talebimizi sadece 2.şirket olan devir alan şirkete yönelttik.Geldiğimiz aşamada mahkeme 1.şirkete karşı birleştirme talepli dava açmamız gerektiğini söyledi.Sormak istediğim
1- İlk davayı açarken menfi zarar için de nisbi harç yatırdığımızdan ek davayı açarken aynı tazminat talepli açacağımızdan yeniden harç ödemek zorundamıyız?
2-Ya da davalıları zorunlu dava arkadaşı olarak görüp davaya dahil edebilirmiyiz?
3-Bunlar mümkün değilse 2. davada tazminatı düşük gösterip yani tazminat miktarını değiştirip sözleşmenin feshi talebini tekrarlasak bu davalar birleşir mi?

Yani bizi yeniden nisbi harç ödemeden kurtaracak bir sistem var mıdır?(Bu arada inşaatın ruhsatı bulunamadığından Yargıtayda ruhsatı olmayan binalardan tarafların birbirlerinden tazminat isteyemeyeceği yönündeki kararı nedeni ile menfi zarar talebimizin reddi durumu söz konusu.)