Mesajı Okuyun
Old 01-10-2012, 15:44   #1
Av.Ali ÇİTİL

 
Varsayılan Sözlü danışma hizmeti-Mobil Hukuk

Bu hizmetin bizlere çok faydalı olcağı kanatindeyim.Siteyi ziyaret etmek isterseniz link ve sözleşmeyi ekledim

https://www.mobilhukuk.com/


Alıntı:
Alıntı:
MOBİL-HUKUK
PROJESİNİN YÜRÜTÜLMESİNE DAİR
ADVOCAT-AVUKAT İŞBİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ

MADDE 1. TARAFLAR ve TANIMLAR
TARAF: Göksu Villaları B254b Kavacık- Beykoz- İSTANBUL adresinde bulunan Advocat Bilgi ve Hukuk Teknoloji Hizmetleri A.Ş.
TARAF: MobilHukuk.com’a, başvuru formunda belirtmiş olduğu bilgiler ile kayıt olan Avukat arasında aşağıdaki şartlarda işbu sözleşme akdedilmiştir.
Tanımlamalar;
-AVUKAT, protokolün tarafı olan, Türkiye Barolar Birliği’ne bağlı çalışan, kendine ait vergi açılışı olan, serbest meslek makbuzu tahakkuk edebilen ve işbu protokol kapsamında imza sahibi serbest meslek erbabı avukat ile birlikte sigortalılık kapsamında çalışan kişiyi ifade eder.
-ADVOCAT, protokol tarafı olan, “MOBİL-HUKUK” nın kurulumu, işleyişi, alt yapısının oluşumu, sunumu vs. işini üstlenen Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ve yukarıda ticaret unvanı yer alan şirketi ifade eder.
-MOBİL-HUKUK, Advocat’in alt yapısını yaratarak işletilmesine başlanan, GSM operatörleri anlaşmalı yürütülen bir çalışmanın ürünü olup; bu çalışma ile Türkiye Barolar Birliği’ne bağlı ve ancak serbest çalışan avukatlar, bu sistem kapsamında “mobil-Mobil Hukuk Numarası” alarak müvekkillerine ücreti karşılığında sözlü hukuki danışmanlık hizmetini yürütebilecektir.
-KULLANICI, Mobil Mobil Hukuk Numarasına sahip Avukatların, bu Avukatlara ait GSM numaralarını arayarak bu yol ile avukatından sözlü hukuki danışmanlık hizmetini alan “müvekkil” kitleyi ifade eder.
-GSM OPERATÖRÜ, ADVOCAT’in projenin işletilmesi ve yürütülmesi kapsamında anlaşmalı olduğu veya anlaşmalı olacağı yurt içi ve yurt dışı tüm operatörleri ifade eder.
-AVUKAT ile ADVOCAT ayrı ayrı “Taraf”, birlikte “Taraflar” olarak anılacaklardır.


MADDE 2. SÖZLEŞMENİN KONUSU
2.1 Sözleşmenin tarafları, ADVOCAT tarafından temin edilen, teknolojisi yaratılan ve alt yapısı oluşturulan telekomünikasyon veri tabakasının yani “MOBİL-HUKUK” projesinin uygulanması üzerine işbu sözleşmeyi akdetmektedir.
2.2 Bu hizmet içeriğinde avukatlara “Mobil Hukuk Numarası” adı altında GSM Operatörleri hatlarının dağıtımını yapacak(hat ücretleri 5. Maddede yer almaktadır.) ve avukatlar da bu hatlar ile arama yapma ve arama alabilme hakkına sahip olacaktır.
2.3 Avukat, kendisine sunulan bu hat ile meslektaşları arasında ücretsiz konuşma hakkı elde edecek, müvekkillerine bu numara üzerinden danışmanlık yaparak danışmanlık ücreti alabilecektir.
2.4 Bu ön sistemde santral ve operatör bulunmamaktadır.
2.5 Avukatlar Advocat’in sağladığı “Mobil Hukuk Numara”’larını alarak müvekkillerinin kendisini bu hat üzerinden aramasını sağlayabilmektedir. Arayan müvekkil ise bu hattı aradığında sözlü danışmanlığına ait ücretin ne olacağını bilmektedir. Dolayısıyla avukat için yarar sağlayan bu sistem kullanıcıların ödeyeceği ücreti bilmesi ve bunu faturası ile ödemesi bakımından kullanıcıya da yarar sağlamaktadır.
2.6 Advocat, bu hizmeti, avukatlar ve sadece avukatların portföyünde bulunan müvekkillerine sunmaktadır. 2.7 Bu sistemde de Avukatlık ücretleri kanuni sınırlar içerisinde olmakla birlikte belirlenebilir olması hususu uygun görülürse bu husus üzerine de teknik çalışma yapılabilecektir.
2.8 Çalışmanın şekil ve kapsamına dair “ Mobil-Hukuk İşletim Sistemi Tanıtım Metni” bu sözleşmenin bir parçası olup; işbu metinlerde yer alan teknik içeriğe tekiden burada yer verilmeye gerek duyulmamıştır. Ekli metinde yer alan şekil ve kapsam aynen bu sözleşme içeriğinde sayılır.
2.9 1136 sayılı Avukatlık Yasasının 48. Maddesi kapsamında, işbu sözleşme, taraflar arasında herhangi bir çıkar döngüsü yaratmamakta olup, ücret paylaşımı da söz konusu değildir. Taraflar ayrı ayrı kendi hizmetlerini sağlayacak olup birinin varlığı diğerinin kazancına etken değildir.

MADDE 3. HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER
Taraflar aşağıda yazılı hak ve yükümlülüklerini, bu Sözleşme’nin diğer kuralları ile birlikte yerine getireceklerini beyan, kabul ve taahhüt ederler. 3.1 AVUKAT’ın Hak ve Yükümlülükleri
3.1.1 AVUKAT, işbu sözleşme kapsamında kendisine yönlendirilen telekomünikasyon bağlantısı ile hukuki destek almak isteyen kullanıcıya kullanıcının hukuki meselesi doğrultusunda bilgi aktarımı yapacaktır.
3.1.2 AVUKAT, ADVOCAT’ın bağlı çalışanı değildir. AVUKAT bu Sözleşme nedeniyle 3. kişilere vereceği her türlü zararlardan bizzat kendisi sorumludur. AVUKAT, bu sözleşmenin ifasında mesleki sorumluluğu gereği bütün dikkat ve özeni göstermekle yükümlüdür. Görevin kötü ifa edilmesi veya gereği gibi ifa edilmemesi nedeniyle doğabilecek zararlardan dolayı ADVOCAT’ın AVUKAT’a rücu hakkı saklıdır.
3.1.3 AVUKAT, müvekkil/kullanıcılarıyla yapmış olduğu görüşmelerin neticesinde hak ettiği sözlü danışmanlık ücretinin tahsilatı amacıyla ADVOCAT’e tevkil yetkisini de içermek kaydı ile yetki belgesi/vekaletname tanzim ve teslim edecektir.
3.2 ADVOCAT’in Hak ve Yükümlülükleri
3.2.1 ADVOCAT, bu Sözleşme’de belirttiği kurallara uygun olarak hizmeti yerine getirir.
3.2.2 ADVOCAT, AVUKAT’ın danışmanlık ücretini işbu Sözleşme’nin 5.2. maddesi kuralı gereğince AVUKAT’a öder.
3.2.3 ADVOCAT, AVUKAT ile kullanıcı arasında geçen görüşme neticesinde meydana gelebilecek hukuki sorunlarda AVUKAT’a ve 3. kişilere karşı sorumlu değildir. Zira ADVOCAT, yalnızca sözleşmeli avukatların kullanıcılarla görüşmesini sistematiğe getirir ve yasal düzeneğinin oluşturulması, telekomünikasyon yapısına bildirimi, telekomünikasyon ağının gelişen durum ve teknolojiye uygun hale getirilmesini, işleyişin düzenli olmasını sağlamak üzere Hukuk Teknolojisi Kaynakları işini üstlenmektedir.
3.3 Tarafların Karşılıklı Hak ve Yükümlülükleri
3.3.1 Taraflar, üzerlerine düşen yükümlülükleri hukuka ve bu Sözleşme kurallarına uygun olarak yerine getirirler.
3.3.2 Taraflar, İş Bildirimi, Raporlama gibi bu Sözleşme kapsamında tanımlanan tüm iş ve işlemleri ya da ilişkilerini, aksi Taraflarca somut ve açık olarak düzenlenmedikçe yazılı biçimde ve elektronik posta (e-mail) ile yapılmasını kabul ederler. Taraflar, somut ve açık olarak mutabık kaldıkları ve bunu da yazılı olarak tanımladıkları bu Sözleşme’nin işleyişinin temel kuralı olarak kabul ederler.
3.3.3 Taraflar, bu Sözleşme’nin bazı kurallarını, gelişen uygulama koşullarına göre varacakları mutabakat sonucu yazılı olarak değiştirebilir ya da yeni kural ekleyebilirler. Bu kapsamda yapılacak değişiklikler, ayrı bir sözleşme ile değişikliğe konu düzenlemelere açık ve somut yollama yapılmak suretiyle belirtilir. Sözleşmeye ilişkin değişiklik öngören ya da ek düzenleme içeren değişiklikler de, bu Sözleşme’nin ve bu sözleşmenin bağlı olduğu diğer tüm sözleşme ve protokollerin bir parçası olarak işlemeye devam eder ve birlikte yorumlanırlar.

MADDE 4. GİZLİLİK
Taraflar’dan hiçbiri, işbu sözleşmenin ifası nedeniyle öğrendikleri ve 3. kişilerce yasal yollarla zaten bilinen veya bilinebilecek ya da mahiyeti gereği aleniyete sahip bilgiler dışındaki tüm bilgilerin, birbirleri hakkında ve kullanılan bilişim programları ve faaliyet organizasyonları ile ilgili olarak edindikleri bilgilerin gizliliğini, yasanın açıklanmasını öngördüğü durumlar dışında açıklayamazlar ve her ne şekli ile olursa olsun üçüncü kişiler nezdinde kullanamazlar.

MADDE 5. MALİ HÜKÜMLER
5.1. Hukuk Numara Bedeli ve Ödeme Şekilleri
5.1.1. İşbu sözleşme kapsamında kullanılacak “Mobil Hukuk Numarası” ADVOCAT, tarafından sözleşme tarafı AVUKAT’a yıllık 100,00TL kullanım bedeli karşılığında verilmektedir.
5.1.2. Mobil Hukuk numarasi yillik kullanim bedeli olan 100,00 TL Avukat tarafindan Advocat'e ödenmesi halinde Mobil hukuk numarasi acilacaktir.
5.1.3. Mobil Hukuk Numarasının yıllık kullanım bedeli olan 100,00TL’yi AVUKAT kredi kartı ile nakit/taksitli, nakit/taksitli, banka havalesi gibi ödeme yöntemleri ile ödeyebilecektir.
5.1.4. Mobil Hukuk Numarasi yillik kullanim bedeli ADVOCAT tarafından azaltılabilir/artırılabilir yahut kaldırılabilir nitelikte olup; bu husustaki değişiklikler sözleşmenin bir parçası sayılacak ve ADVOCAT tarafından AVUKAT’a bildirilmesi itibariyle uygulama yürürlüğe girecektir.
5.1.5 Mobil Hukuk Numarasının yıllık bedelini ödemiş olan Avukatlar 15 gün içerisine iptal talebinde bulunabilir ve iptal aşamasında belirtmiş oldukları hesap numarasına yıllık kullanım ücretleri iade edilir.
5.2. Sözleşmeden Doğan Avukat Sözlü Danışmanlık Ücreti, Hizmet Bedelleri V.S. Ücretler ve Ödeme Şekilleri
5.2.1. ADVOCAT, KULLANICI tarafından ödenen AVUKAT’ın sözlü danışmanlık ücretlerini aşağıda belirtilen kurallara göre ilgili AVUKAT’a iletir.
5.2.2. AVUKAT, ADVOCAT tarafından verilen iş ve işlemlerin yapılması ile ilgili kırtasiye, ulaşım, iletişim gibi tüm giderleri kendisi karşılar; bu kapsamda, her ne ad altında olursa olsun ADVOCAT’ den herhangi bir giderin ödenmesi isteminde bulunamaz.
5.2.3. MOBİL-HUKUK kullanım ücreti; hattın kullanımı, teknolojinin üretimi ve işleyişi ile görev alan AVUKAT’ın sözlü hukuki danışmanlık ücretini kapsar. MOBİL-HUKUK kullanım ücreti; telekomünikasyon ağı varlığı sebebiyle KULLANICI tarafından GSM OPERATÖRÜ’ne ödenir.
GSM OPERATÖRÜ görev alan AVUKAT’ın ücretini Avukat adına tahsil yetkisini elinde bulunduran ADVOCAT’a tevdi eder.
Belirlenen brüt ücretten görev alan AVUKAT, kendine ait sözlü hukuki danışmanlık ücretini tahsil yetkisini verdiği ADVOCAT’tan tahakkuk edecektir.
5.2.4. Ücretlendirme:
Kullanıcıya yansıyan ücretler: xx Özel İletişim Vergisi + xx TL Operatör GSM Şirketi hizmet ücretleri + xx AVUKAT’ ın brüt danışmanlık ücreti olmak üzere toplam dakika ücreti xx TL
AVUKAT’ a yansıyan ücretler: Sözlü danışmanlık ücreti brüt dakika ücreti: xx TL ADVOCAT’a ödeyeceği bilgi işlem, proje yönetimi hizmet ücretleri ve giderleri 1 dakika için xx TL +KDV ADVOCAT işbu hizmet bedeli için AVUKAT’ a fatura düzenleyim verecektir.
ADVOCAT’ten alacağı sözlü danışmanlık ücreti net dakika ücreti: xx TL
AVUKAT’ın kullanıcı için düzenleyeceği serbest meslek makbuzu ve bağlı KDV- GV. Stopajı, AVUKAT’ın sorumluluğunda olup; bu husus kullanıcı ile AVUKAT arasındadır.
ADVOCAT’ a yansıyan ücretler:
AVUKAT’ın ödeyeceği bilgi işlem, teknoloji, proje yönetimi v.s. hizmetleri ücreti 1 dakika için xx TL
ADVOCAT işbu ücretten yaklaşık 1 dakika için xx TL’yi GSM Operatörüne hizmet bedeli olarak ödeyecek olup; geri kalan ücret bilgi işlem, teknoloji, alt yapı ve proje hizmetine ilişkindir.
5.3. Ücretin Ödenmesine Usulüne İlişkin Kurallar
5.3.1 Hesap Mutabakatı, Taraflar’ın her ayın son günü itibariyle hazırladığı aylık iş dökümünün listelerinin eşleştirilmesi suretiyle yapılır.
5.3.2 Mutabakat işlemi, AVUKAT’ın aylık iş dökümü listesini ADVOCAT’ e bildirdiği günü izleyen 3 (üç) gün içerisinde sonuçlandırılır.
5.3.3. ADVOCAT, mutabık kaldıkları tutarın ödemesini, AVUKAT’ın bildireceği banka hesabına yatırılmak suretiyle yapar.

MADDE 6. SÖZLEŞME’NİN SÜRESİ VE FESİH
6.1 İşbu Kullanım Sözleşmesi, Sağlayıcı tarafından site içersinde ilan edildiği tarihte yürürlülük kazanır. Kullanıcılar/Üyeler, e-posta, sms, mms ya da sesli arama ile onay vermeleri ile birlikte yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılırlar.
6.3. Sözleşme, 1 (bir) yıllık sürenin sonunda Taraflar’dan herhangi birinin Sözleşme süresinin son gününden 15 (onbeş) gün önce yazılı bildirim yapması suretiyle feshedilebilir.
6.4. ADVOCAT, Sözleşme’yi, Sözleşme süresi içerisinde her zaman tek taraflı olarak feshedebilir.
Bu durumda, AVUKAT, fesih tarihine kadar takip etmiş olduğu iş ve işlemler nedeniyle doğmuş olan hak ve alacaklarını isteme hakkına sahip olmakla birlikte, başkaca bir gider, tazminat ve/veya her ne ad altında olursa olsun herhangi bir talepte bulunma hakkına sahip değildir.

MADDE 7. TEBLİGAT
Bu Sözleşme’de yer alan hususların yerine getirilebilmesi ve gerekli tebligatın yapılabilmesi için taraflar, 1. Maddedeki unvanlarının yanında yer alan adresleri yasal ikametgâh adresi olarak belirlemişlerdir.
Taraflar adres değişikliklerini 24 (yirmi dört) saat içerisinde yazılı olarak diğer tarafa bildirmedikleri takdirde, bu adrese yapılacak tebligatın geçerli olacağını kabul ve taahhüt ederler.


MADDE 8. UYUŞMAZLIK
Bu Sözleşme’nin uygulanmasından doğabilecek uyuşmazlıklarda İstanbul (Merkez) Adliyesi Mahkeme ve İcra Müdürlükleri yetkilidir.