Mesajı Okuyun
Old 27-09-2012, 10:58   #2
Av.Evren Akçay

 
Varsayılan

"şikayet etsen ceza alıp ertelenecek" tespitinize kesinlikle katılıyorum. Ancak bu olaylara sebep olan hakkında TCK 123. madde de yer alan Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçundan suç duyurusunda bulunmanız. Ayrıca 634 sayılı Kat Mülkiyeti kanunu 18. madde de yer alan; "Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.
Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna,) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmiyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur."
Medeni Kanun 737. maddesine göre;
Herkes, ta
şınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.
Özellikle, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel adete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır."
hükmü uyarınca dava açmanız.