Mesajı Okuyun
Old 21-09-2012, 13:56   #1
eren60

 
Varsayılan İŞÇİden Mal KaÇiran İŞveren

Sayın meslektaşlarım, üstadlarım;

Çok karışık bir durum içerisinde olmam nedeniyle yardımlarınızı rica ediyorum.

İşveren işçilerinin tamamını 20.08.2012 tarihinde toplayarak hepsini işten çıkardığını bildiriyor, tazminatlarını veremeyeceğini isteyenin gidip dava açabileceğini alabiliyorsa o şekilde almasını söylüyor. Ancak 20.08.2012 tarihinden geriye doğru 1 ay içerisinde şirketin adına kayıtlı menkul ve gayrimenkullerin tamamını devrediyor. Makineleri de başka alacaklı tarafından haczedilip kaldırılıyor.

1- Derhal kıdem tazminatı vs. davalarını açıp tedbir istesek mahkeme makinelerin icraen satışından elde edilecek paranın bizim alacaklarımız için tedbiren blokesine karar verir mi?

2- Bu muvazaalı işlemlere karşı BK'ya göre muvazaa davası açarsak kabul görür mü, daha önce benzer dava açan elinde yargıtay kararı vs. olan var mı? ya da İİK'ya göre tasarrufun iptali davası açmayı düşünürsek işten çıkarılma tarihlerinden önce devirler gerçekleştiği için davamız bu nedenle reddedilir mi?

3- İş mahkemesi üçüncü kişilere devredilen mallar ile ilgili tekrar devrini engellemek için tedbir kararı verir mi?

4- Doğrudan icra takibi başlatsak sonuca daha çabuk ulaşır mıyız? Bilirkişi raporunu bekleyip onu icraya koysak daha mı sağlam olur?

5- Ne gibi yollara başvurmamı tavsiye edersiniz.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,