Mesajı Okuyun
Old 18-09-2012, 15:37   #1
sahmetc

 
Varsayılan paylı mülkiyet halinde müdahalenin men'i ve kal'i

Sayın Mesklektaşlarım,

Eski konularda da tartışıldığı üzere, paydaşa karşı intifanın men şartının yerine getirilmesiyle ecmisil ve her halde müdahalenin men'i ve kal davası açılabilmektedir.

Ancak benim sorum; büyük sayılabilecek bir arsanın 60/100 oranında mülkiyetine sahibiz. 40/100 oranında pay sahibi malik, imar izni olmaksızın küçük bir bölümüne ev yapmış bulunmaktadır. Yararlandığı alanın %60ının bana ait olduğu iddiasıyla ecrimisil talep edeceğim. Ancak aklıma takılan ufak bir alan dahi olsa müdahalenin meni ve yıkım isteyebilir miyiim?

İkinci sorum bu olaydan bağımsız olarak, bir işgalciye 1993 yılında alınmış bir kal kararı bulunmaktadır. Daha önce bu karar infaz edilmeye çalışımış ve başarısız olunmuş. Şimdi ise tekrar icraya koymak istediğimde, hem o günkü gece kondunun yerini şimdi apartman aldığı için, hem de dava dosyasının bulunanadığı için (yıkılacak yerin planları vs.. içinde olduğundan) icra müdürü yıkıma gitmek istemiyor.

Acaba aynı kişiye işgal ettiği alan değiştiği iddiasıyla tekrar müdahalenin men'i ve kal davası açabilr miyim? Kesin hüküm itirazı karşısın red riski var mıdır?

Çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,