Mesajı Okuyun
Old 13-09-2012, 16:47   #1
hukukcu2003

 
Varsayılan Şuyulandırma işlem sonucunun beklenilmemesi konusunda Yargıtay kararı arıyorum.

Sayın meslektaşlarım bir ilçe belediyesi aleyhine açmış olduğum Kamulaştırmasız el atma nedeniyle tazminat davasında, davalı belediye dava konusu taşınmazda zaiyat oranının fazla olmadığı gerekçesiyle belediye encümeninden taşınmazla ilgili Şuyulandırma kararı almış ve mahkemeye sunmuş olduğu beyanda şuyulandırma işlem sonucunun beklenilmesi gerektiğini, aksi durumda şuyulandırma sonucunda davacıya taşınmazdan pay verileceğinden sebepsiz zenginleşme olacağını savunuyor.
Ancak, bizim yaptırmış olduğumuz hesaplamalarda taşınmazın % 65 kadarlık kısmı yol ve okul alanı olarak kullanılmakta, yani belediye aslında davayı uzatmak maksatında. Çünkü, son zamanlarda açılmış olan tüm el atma davalarına karşı şuyulandırma kararı alıp başkaca hiç bir iş yapmıyorlar ve davaları uzatmaya çalışıyorlar. Mahkemelerde bu bekleme sürelerini bazen 5-6 yıla kadar uzatabiliyorlar.
Bu işlemin beklenilmemesi ve ya beklenilmesi gereken makul süreyi gösteren yargıtay kararı olan meslektaşlarımın yardımını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.