Mesajı Okuyun
Old 13-09-2012, 16:17   #2
olgu

 
Varsayılan

Araç yakanmış olduğundan ve sicilde sizin rehin hakkınız gözüktüğünden eğer haciz hakkı sahiplerinden birisi aracın satışını talep ederse size rehin hakkınızın devam edip etmediğini, ediyorsa ne kadar borcu kaldığını soran müzekkere gelecek icra müdürlüğünden.
Eğer o alacaklı aracın satışını gerçekleştirirse vergi borcu ile satış masrafları düştükten sonra para ilk size gönderilecektir.

Araç zaten yakanmış olduğundan sizin ayrıca yakalama talep etmeniz gerekmiyor ancak, yakalama talep edenlerden yakalamayı kaldırırlarsa araç tekrar yollara çıkabilecektir.

Eğer siz talep ederseniz yakalanmış aracın satışını kıymet taktiri yapılması için yakalandığı yer icra dairesine talimat yazılacak, göndereceğiniz masrafla kıymet taktiri yapılıp kesinleştikten sonra satışı gerçekleşecektir.
Aracın satılması halinde sizin borcu dahi karşılamayacağı açık ve net ise haciz dosyalar için iik 100. maddeye yarar bilgi toplama amaçlı haciz olan icra dosyalarına yazı yazılmayacaktır, ancak bu miktar aşıyorsa bu bilgiler beklenecek ve sıra cetveli yapılacaktır. satış sonunda da para ilgili dosyalara dağıtılacaktır.