Mesajı Okuyun
Old 10-09-2012, 14:13   #1
HakiMavi

 
Varsayılan İşe İade Davası ve İşe Tekrar Davet

Değerli Meslektaşlarım,

Bir işe iade davası açılmış, kabul edilmiş ve karar kesinleşmiştir. İşçinin yaptığı başvuru sonrası işveren işçiyi tekrar çalışmak üzere davet etmiştir.

İşe tekrar başlayan işçiye önceki şartlarından hiçbirisi sağlanmamış, kendisi bir yerde, deyim yerindeyse, tecrit edilmiştir. Bu nedenle tarafımızdan bir ihtarname çekilmiş, buna rağmen koşullarda hiçbir düzeltme yapılmadığı ve yapılmayacağı anlaşıldıktan sonra sözleşme işçi tarafından haklı nedenle feshedilmiştir.

Şimdi yapılması gereken bir icra takibi başlatıp doğan alacaklar tahsil edilmesi planlanmaktadır. Bu noktada işvereden talep edeceğimiz kalemler ne olmalıdır?

İşe tekrar davet sonrası yaklaşık 10 gün çalışma olduğunu düşünürsek, maaş alacağının yanı sıra, doğmuş yıllık ücretli izin alacaklarımızı, ve kıdem ve ihbar tazminatından doğan farkları (işçiye fesih sırasında ödeme yapılmıştır) ve işverenin rutin yılda iki kere yaptığı maaş zamlarını isteyebilir miyiz? Yoksa sadece işe iade davasında kararlaştırılan 4+6 brüt ücreti mi isteyebiliriz?

Vakit ayırıp da cevap veren meslektaşlarıma çok teşekkür ederim.