Mesajı Okuyun
Old 05-09-2012, 23:45   #7
Korayc

 
Varsayılan

Sayin meslektasim, oncelikle 5000 ve1000 olcekli planlari yapma konusunda ilce ve buyuksehir belediyelerinin yetkileri konusunda soylemis oldugunuz temelde dogru olsa da ayriksi bircok durum mevcuttur. İl ozel idaresinin de plan yapma yetkisi bulunmakta olup il ve ilce belediyelerine sadece askida ilan edilmesi icin de gonderilebilmektedir. Sizin olayinizda tam olarak nasil oldugunu bilmiyorum ancak esasen cok da onemli degil. Soyle ki;

Bence bu durumda davanizi il ozel idareye acin ve dilekcenizde gerektiginde il ve ilce belediyesinin de husumet mevkiine alinmasini talep edin. Mahkeme geregini yapacaktir. İdari yargida mahkeme resen bu durumu dikkate almak zorunda. Hicbir sikinti yasamazsiniz.

Davacilarin tamami ile de tek bir dava acabilirsiniz ayriayri olarak da. Burada dikkat edilmesi gereken sudur. İptalini isteyeceginiz idari islem planin tamami mi olacaktir yoksa ilgili parsel yonunden mi? Ornegin tek bir parseli olan bir malik icin dava acacaginiz zaman o parsel yonunden gerekcelendirme yapmali ve o parsel yonunden planin iptalini istemelisiniz. Ancak tabi ki planin tamamina yonelik iptal gerekceleriniz de olabilir bu durumda bunu net olarak ifade etmelisiniz.

Bu arada yerlesim disinda tutulan malikler yonunden gerekce planin tamaminin iptali yonunde olmalidir.

Dilekcenin talep bolumunde İtirazinizin reddi kararinin ve plani onaylayan il ozel idaresi kararinin iptalini birlikte talep etmelisiniz. Buna cok takilmaniza gerek yok dilekce teknigi yonunden onemlidir. Keza itirazin reddi kararinin iptalini istemek planin iptalini istemekle ayni seydir. İdare mahkemelerince verilen kararlarde hukum kisminda zaten planin iptaline karar verilmis oldugu acikca yazar.