Mesajı Okuyun
Old 05-09-2012, 10:31   #6
maxxim

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan vkguzel
Öncelikle hepinize saygılarımı sunuyorum. Çözümünde yardımınızı rica ettiğim konu bankalara verilen yanlış eft talimatları ile ilgili. Müvekkil şirket yaklaşık 6 ay önce aynı bankanın 2 ayrı şubesinde bulunan hesabı ile ilgili olarak işlemde bulunmuştur. Müvekkil şirket çalışanları, internet bankacılığı ile gerçekleştirdikleri eft işleminde tanımadıkları başka kişilerin hesabına eft yapmışlardır. İşlemin ertesinde muhatap bankaya verilen talimat ile hesaplar bloke edilmiş ve söz konusu paranın hesap sahipleri tarafından çekilmesi engellenmiştir. Devam eden süreçte müvekkil şirket yanlış eft sonucu başka kişilere gönderilen paraları bankadan talep etmesi üzerine banka hesap sahiplerinden onay gelmesi gerektiğini, aksi takdirde parayı veremeyeceğini söylemiştir. Bankanın hesap sahiplerine ulaşamaması nedeniyle para hala bankada bloke halde tutulmaktadır. Şifahi görüşmeler ile sorun aşılamamıs ve dava açma aşamasına gelinmiştir.

Benim siz meslektaşlarıma sorum şu. Açılacak davanın sebepsiz zenginleşme davası olduğu kuşkusuz. Ama davalı olarak karşı taraftaki hesap sahiplerinin dışında bankayı da gösterebilir miyiz. Her ne kadar para kişilerin hesabında olsa da banka tarafından bloke edildiği için tasarrufta bulunamamaktadırlar. Dava kime karşı ve nerede açılmalıdır. Bankayı davalı yaptığımız zaman, dava husumet olmaması nedeniyle reddedilip aleyhimize vekalet ücretine hüküm kururlur mu? Ben karşı taraftaki kişilerin isim ve adres bilgilerini nasıl temin edebilirim. Ya da dava açmadan önce bankaya noterden bir ihtarname göndersem faydalı olur mu? Tam bir kafa karışıklığı içerisindeyim. Araştırdım her hangi bir şey bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum... Saygılar.




bahsettiğiniz aynı olay şuan benim önümde de var. Acaba nasıl bir yol izlediğiniz ve neticesi hakkında bilgi verebilir misiniz. ( Bankayı da davacı gösterdiniz mi, Ticaret mahkemesinde mi açtınız davayı ) tşk .ler