Mesajı Okuyun
Old 04-09-2012, 11:00   #3
Heybe Hukuk

 
Varsayılan

Öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Ancak sorumu daha netleştirmek adına; sahibi olduğunuza inandığım tecrübeden daha fazla faydalanabilmek için;

Bahse konu durumda 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları var. il genel meclisi bunları onaylamış. ancak bildiğim kadarıyla 1/5000 ölçekli nazım imar planını büyüklşehir belediyesi, 1/1000 ölçekli uygulama imar planını da ilçe belediyesi yapmakta. il genel meclisinin onayını müteakip askıya alınıp ilan olunan bu planlara itirazlar il genel meclisine yapılmış. il genel meclisi de itirazı red etmiş.

burada itirazın reddi yönündeki işlemin iptali mi istenmeli? eğer bu istenecekse sanırım tek muhatap il özel idaresi olur.

yoksa nazım ve uygulama imar planlarının iptali mi istenmeli? eğer bu iptal istenecekse de; nazım imar planını yapan büyükşehir, uygulama imar planını yapan ilçe belediyesi olduğundan; hasım olarak belediyeler mi gösterilmeli?

yada hem imar planlarının iptali ve hem de itirazın reddi işleminin iptali talebi ile davayı açıp; hem il özel idaresi ve hem de belediyelere mi husumet yöneltilmeli?

şimdiden teşekkürler..