Mesajı Okuyun
Old 04-09-2012, 10:56   #4
av.ozgul

 
Varsayılan banka kredisi

Cevabınız için teşekkür edrim Sayın Meslektaşım,
Fakat bu durumdada şurda tereddütte kaldım.Bankada alınan araç kredisi 5 yıllık ,2.5 yılllığı ödenmiş,geriside ödenmektedir.Ben bankayı taraf olarak gösterdiğimde bankanın sorumluluğu çekilen kredinin faizi kadarmı olacaktır?Yoksa oda tüm araç bedelinden sorumlumudur?Müvekkil dava boyunca krediyi ödemeye devam edecekmidir?tEdbir istesek durdurulma yönünde fikirleriniz nedir acaba?
teşekkürler










Alıntı:
Yazan Av.MFD
Sayın meslektaş,

TKHK uyarınca elbette bağlı kredi sözleşmesi yaptığınız kredi sağlayıcısının sorumluluğuna gidebilirsiniz. Bankanın bu sözleşmelere satıcının ayıplı ifasına ilişkin sorumsuzluk kaydı koyması vakidir, ancak bu da kanunun emredici hükümlerine aykırı olacağından geçerisz kabul edilmelidir.



Ayıplı Hizmet
Madde 4
Sağlayıcı, bayi, acente ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren, ayıplı hizmetten ve ayıplı hizmetin neden olduğu her türlü zarardan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Sunulan hizmetin ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.


Tüketici Kredisi
Madde 10/5
Kredi verenin, tüketici kredisini, belirli marka bir mal veya hizmet satın alınması ya da belirli bir satıcı veya sağlayıcı ile yapılacak satış sözleşmesi şartı ile vermesi durumunda satılan malın veya hizmetin hiç ya da zamanında teslim veya ifa edilmemesi halinde kredi veren tüketiciye karşı satıcı veya sağlayıcı ile birlikte müteselsilen sorumlu olur.