Mesajı Okuyun
Old 29-08-2012, 12:18   #2
Av.Ömer Güntay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan sincap
Merhaba meslektaşlarım;

Polis memuru olan müvekkilin naklen ataması yapılmıştır. Müvekkil bayan evli ve 3 yaşında çocuk annesidir. Eşi vergi müfettişidir. Bugün itibariyle EGM'ye atamanın iptali için başvurulmuştur.

Sorularım şu şekilde;

- Dava açma süremiz ne zaman başlamaktadır?
- Görevli mahkeme, idare mahkemeleri, yetkili mahkeme ise Ankara'dır değil mi?

[FONT='Times New Roman','serif']Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin” “Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarda Gözönünde Bulundurulacak Hususlar”[/font] başlıklı 9. maddesi şu şekildedir; “[FONT='Times New Roman','serif']Yapılacak atamalarda; aile birimini muhafaza etmek bakımından, eş ve sağlık durumları ilgili kurumlar arasında gerekli koordinasyon sağlanarak dikkate alınır. … Farklı kurumlarda çalışıp da her ikisi de yer değiştirmeye tabi olan eşlerden unvan, kadro ve görev bakımından daha aşağıda bulunanın görev yeri yukarıda bulunana bağlı olarak değiştirilir.”[/font]

Süre, idareye başvuru dilekçenizin reddi kararının size tebliğinden veya başvuru tarihinden itibaren 60 gün içinde herhangi bir yanıt verilmez ise (zımni red) bu 60. günün sonundan itibaren başlayacaktır.

Dava idare mahkemesinde açılır, görevli mahkeme İYUK.m.33/1 uyarınca kamu görevlisinin eski veya yeni görev yeri mahkemesidir. İkisinde de açabilirsiniz.