Mesajı Okuyun
Old 22-08-2012, 12:30   #4
Av.Evren Akçay

 
Varsayılan

Elektrik Piyasası Kanunu 1. madde de ; kanunun amacının; elektriğin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreyle uyumlu bir şekilde tüketicilerin kullanımına sunulması olduğu belirtilmiştir.

Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği 11. maddeye göre; Dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi, ilgili mevzuat uyarınca bölgesinde bulunan tüm müşterilere eşit taraflar arasında ayrım gözetmeksizin yeterli, kaliteli ve sürekli elektrik enerjisi sunacak şekilde hizmet verir.

Elektrik Piyasasında Dağıtım Sisteminde Sunulan Elektrik Enerjisinin Tedarik Sürekliliği, Ticari Ve Teknik Kalitesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 4. maddesine göre;Dağıtım şirketi, dağıtım lisansında belirlenen bölgede bulunan kullanıcılara sunduğu hizmetin kalitesinden sorumludur.

Elektrik Piyasasında Dağıtım Sisteminde Sunulan Elektrik Enerjisinin Tedarik Sürekliliği, Ticari Ve Teknik Kalitesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 17. maddesine göre;
Ticari kalite; dağıtım sistemine bağlanmak isteyen veya bağlı olan kullanıcılar ile bu kullanıcılara bağlantı anlaşması, perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma kapsamında hizmet veren taraflar arasında enerji satışı ve/veya hizmetin sunumuna ilişkin olarak söz konusu faaliyetin tüm evrelerinde meydana gelecek ilişkilerin Kurum tarafından belirlenecek standartlara uygun olarak gerçekleşmesidir.

Tüm bu maddelere göre elektirk dağıtım şirketleri yeterli, kaliteli ve sürekli elektrik enerjisi sunmak zorunda. Eğer bu konuda şikayetiniz varsa şikayete sebep olan konuyu bu hususları da belirterek ve meydana gelebilecek zararlardan dolayı hukuki ve cezai dava açma vb. haklarınızı saklı tuttuğunuzu belirten dilekçe ile başvurmanızı öneririm. Eğer gerekli çalışmalar yapılmazsa sizde hem tüketici hakem heyetine veya diğer adli mercilere başvurup zararınızın tazminini sağlayabilirsiniz.