Mesajı Okuyun
Old 17-08-2012, 02:26   #2
Mardin

 
Varsayılan

İpoteğin paraya çevirilmesi yolu ile çıkarılan icra emri,bilindiği üzere borçlu veya vekilinin akit tablosunda belirtilen adrese yapılır,ilgilinin bu adreste bulunmaması ve yeni adresini de alacaklıya bildirmemiş olması halinde,tebliğat bu adrese yapılır ve geçerli tebliğat olur. Ancak,olayınızda tahmin ettiğim kadar tebliğat üzerinde durulmamıştır.
Satıştan evvelki işlemlerden birisinin eksikliği halinde,takib eden işlemlerin tamamı geçersız sayılır.
Dolayisiyle yapılan satış da geçersizdir,icra dairesi alıcısına tapu işlemini yapmak üzere tescil belgesini verir,tahsil ettiğii parayıda ödemek zorundadır.
Usulsuz tebligat nedeni ile satış işleminin geçersizliğine de icra dairesi karar veremez. Satış kesinleştiği için ancak borçlu taraf tapu kayıt iptalı ve tescil davası açmak durumundadır.
Borçlu tarafın bu davayı açıp açmayacağı da belli değildir.
Yargıtay 4.Hukuk dairesi kararlarında icra dairesinin usulsuz tebliğatı resen incelemek zorunda olduğuna karar vermiştir.Dolayisiyle bu olayda icra dairesinin kusuru bulunmaktadır.Tabiiki bu sizi ilgilendirmemektedir. İcra dairesi kusurları yüzünden sıkıntı da çekeceklerini bildiklerinden parayı ödemeye yanaşmadıklarını tahmin ediyorum.
Netice olarak icra dairesi ihalenin iptalini sadece ihale bedelinin ödenmemesinden dolayı yapabilir.Siz paranın ödenmesi talebini yapın,icra dairesi buna rağmen ödemeye yanaşmassa bu muameleyi şikayet edin,neticeye gideceğinizi tahmin ediyorm.İyi çalışmalar diliyorum.