Mesajı Okuyun
Old 16-08-2012, 10:58   #1
Monete

 
Varsayılan Bir tarafta hukuksuz icra emrinin iptali kararı ,diğer yanda lehe sonuçlanıp kesinleşmiş ihalenin feshi davası

Merhaba ,
İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla yapılan takip sonucu satış aşamasına gelindi ve satış yapıldı. 3. kişi gayrimenkulü satın aldı.Borçlu ihalenin feshi davası açtı ,ancak reddoldu ve satış kesinleşti.
Ancak bu arada borçlunun ''memur muamelesini şikayet '' ettiği ve icra emrini iptal ettirdiği bir şekilde müvekkilce öğrenilmiş.
Sorum şu :
Memur muamelesini şikayet davasını incelediğimde gördüm ki , 1-Müvekkilim vekille temsil edilmesine rağmen asile tebligat çıkarılmış .
2-Asile çıkarılan tebligat bila tebliğ dönmüş, yani taraf teşkili sağlanmamış.
3- Mahkeme buna rağmen icra emrinin iptaline karar vermiş.
4- Karar müvekkile tebliğe çıkmış, ancak yine bila tebliğ dönmüş.
Kararın esasa dayanak yaptığı hukuki olmayan gerekçeleri tartışmıyorum bile ,çünkü dayanak yok.

Şimdi; İcra Müdürlüğü'nden satış bedelini ödemesini istediğimizde ,borçlunun icra emrinin iptaline dair Merci kararını dosyaya sunduğunu , ama bir yandan da ortada Yargıtaydan onanarak dönen bir ihalenin feshi davası olduğunu söylüyor ve parayı ödeyemiyor.
Ben işin içinden çıkamadım. Mercii kararını tebliğ alıp temyiz etsem yıllarca sürer ,üstelik Yargıtay dosyayı okumadan ONAMA verebilir . İcranın parayı ödemesine dayanak ne gösterilebilir.?